Inter moet bij PSV toeslaan voor uitblinker van 28,8 miljoen euro | OneFootball

Inter moet bij PSV toeslaan voor uitblinker van 28,8 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 October 2024

Inter moet bij PSV toeslaan voor uitblinker van 28,8 miljoen euro

Article image:Inter moet bij PSV toeslaan voor uitblinker van 28,8 miljoen euro
Article image:Inter moet bij PSV toeslaan voor uitblinker van 28,8 miljoen euro

© IMAGO

Malik Tillman is uitgegroeid tot een van de smaakmakers van PSV. De dribbelaar kwam afgelopen zomer over van Bayern München, dat hem vorig seizoen al verhuurde aan de Eindhovense club. Inmiddels is de aanvallende middenvelder nog nauwelijks weg te denken uit de basis van PSV. Volgens data van SciSports zou hij goed passen bij Inter.


OneFootball Videos


Tillman ging woensdag onder meer viraal door een sportieve actie in het Champions League-duel met Sporting Portugal (1-1), maar viel ook op door zijn uitstekende spel. De Duitse Amerikaan zette daarmee zijn goede vorm van de afgelopen weken door. Tillman kwam dit seizoen in tien wedstrijden tot vier goals en twee assists. Vorig seizoen was hij in 39 wedstrijden voor PSV goed voor 9 goals en liefst 15 assists.

Daarmee heeft Tillman onder meer interesse gewekt van Juventus, dat de aanvallende middenvelder samen met ploeggenoot Ricardo Pepi en Jonathan David (Lille OSC) scoutte tijdens de interlandwedstrijd tussen de Verenigde Staten en Canada. Die wedstrijd werd met 1-2 gewonnen door de Canadezen. Bovendien moet PSV ook vrezen voor de terugkoopoptie die Bayern heeft: de Zuid-Duitsers kunnen die optie vanaf de zomer van 2026 lichten en Tillman zodoende voor 35 miljoen terughalen naar de Allianz Arena.

Volgens de Career Advice Tool van SciSports is Inter echter verreweg de beste club voor hem. De Milanese club scoort een Club Fit van 82 met de veertienvoudig Amerikaans international. Door het gebrek aan echte aanvallende middenvelders bij Inter is de kans op speeltijd hoog. Daarnaast kan Tillman zich redelijk goed ontwikkelen bij de Italiaanse landskampioen en passen ook de formatie en speelstijl van Simone Inzaghi prima bij hem.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Bayern en Juventus zijn met Club Fits van respectievelijk 75 en 63 een stuk minder goede opties voor de spelmaker, die een Estimated Transfer Value (ETV) van 28,8 miljoen euro vertegenwoordigt. Bij beide clubs is de kans op speeltijd minder hoog dan bij Inter. Daarnaast past hij qua speelstijl ook minder bij de clubs en wordt de potentiële ontwikkeling in Turijn een stuk lager ingeschat dan bij Inter.

View publisher imprint