Ibrahim Afellay ziet het somber in voor PSV: Met hém de Champions League in...' | OneFootball

Ibrahim Afellay ziet het somber in voor PSV: Met hém de Champions League in...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 September 2024

Ibrahim Afellay ziet het somber in voor PSV: Met hém de Champions League in...'

Article image:Ibrahim Afellay ziet het somber in voor PSV: Met hém de Champions League in...'
Article image:Ibrahim Afellay ziet het somber in voor PSV: Met hém de Champions League in...'

© IMAGO

Ibrahim Afellay maakt zich zorgen over de huidige staat van PSV. Hoewel de club uitstekend aan het seizoen in de Eredivisie is begonnen, is Afellay van mening dat de verdediging nog niet klaar is voor de Champions League. De Eindhovenaren nemen het dinsdag al op tegen Juventus in Turijn en zullen vermoedelijk gaan starten met Richard Ledezma in de achterhoede.


OneFootball Videos


Ondanks dat de Eindhovenaren voor de vijfde keer op rij wonnen in de Eredivisie en NEC met 2-0 versloegen, ziet Afellay zwaktes in de achterhoede die problemen kunnen veroorzaken in de Champions League. PSV heeft weliswaar vijftien punten behaald uit vijf wedstrijden, maar de defensie staat niet altijd even sterk, aldus de oud-international.

Afellay wijst specifiek naar de keuzes van de verdedigers, waarbij hij opmerkt dat PSV’s opstelling soms verrassende keuzes bevat, zoals Ledezma als rechtsback en Matteo Dams als linksback. “PSV wint zijn wedstrijden moeiteloos", begint Afellay bij Studio Voetbal. "Maar wie had ooit gedacht dat Ledezma daar rechtsback zou spelen? Of Dams linksback? Al doet Dams het overigens geweldig.” Afellay stelt dat Ledezma eigenlijk geen echte verdediger is en mogelijk tekortschiet op het hoogste niveau, vooral in de verdedigende aspecten die in de Champions League cruciaal zijn.

Een moment in de veertiende minuut van de wedstrijd tegen NEC benadrukt volgens Afellay de zwakte van Ledezma. “Je ziet gewoon dat Ledezma geen verdediger is. Hij stapt zomaar in. Je ziet aan alles dat hij geen verdediger is. Hij werd ook heel simpel weggezet door een één-tweetje van NEC. In de Champions League kom je hier niet mee weg” Tijdens die actie verloor de verdediger de bal op eigen helft en werd vervolgens eenvoudig gepasseerd door Basar Önal, wat laat zien dat hij verdedigend kwetsbaar is. Afellay geeft aan dat zulke fouten in de Eredivisie misschien vergeven kunnen worden, maar dat ze fataal kunnen zijn in de Champions League, waar tegenstanders beter zijn en de druk hoger ligt.

Afellay noemt ook de rol van Ryan Flamingo, die volgens hem nog niet voldoende ervaring heeft opgedaan op het hoogste niveau. “Maar als je straks Champions League gaat spelen en je hebt Ledezma als rechtsback... Je hebt ook nog Ryan Flamingo die nog niet veel wedstrijden op het allerhoogste niveau heeft gespeeld. Het is ook geen echte verdediger.” Hoewel Flamingo een talentvolle speler is, ziet Afellay hem ook niet als een volwaardige verdediger, wat volgens hem bijdraagt aan de kwetsbaarheid van PSV’s defensie. De ruimte die PSV vaak in de rug laat, zou in de Champions League nog grotere problemen kunnen veroorzaken.

View publisher imprint