Henderson doet opzienbarende uitspraak over toekomst: 'Het zou zomaar kunnen' | OneFootball

Henderson doet opzienbarende uitspraak over toekomst: 'Het zou zomaar kunnen' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 October 2024

Henderson doet opzienbarende uitspraak over toekomst: 'Het zou zomaar kunnen'

Article image:Henderson doet opzienbarende uitspraak over toekomst: 'Het zou zomaar kunnen'
Article image:Henderson doet opzienbarende uitspraak over toekomst: 'Het zou zomaar kunnen'

© IMAGO

Jordan Henderson sluit niet uit dat hij zijn carrière bij Ajax gaat afsluiten. De middenvelder kwam in januari transfervrij over van het Saoedische Al-Ettifaq. Zijn contract in Amsterdam loopt nog tot de zomer van 2026. Daarna zal Henderson zijn opties gaan wegen, vertelt hij tegen Ajax Life.


OneFootball Videos


De 34-jarige Engelsman geeft toe dat hij het niet altijd makkelijk heeft gehad bij Ajax. "Ik woon net buiten het centrum van Amsterdam. Ik ben niet vaak in de stad. Soms eet ik er wat. Mijn gezin woont in Engeland. Dat is voor ons allemaal moeilijk. Onze kinderen zijn 4, 9 en 11 jaar. Ze gaan daar naar school. We zien elkaar weinig. Hopelijk lossen we dat snel op."

Desondanks sluit Henderson niet uit dat hij ook na zijn spelerscarrière in Amsterdam blijft, bijvoorbeeld als trainer. "Daar denk ik wel over na, maar ik ben er nog niet uit. Ik richt me eerst op de laatste jaren van mijn carrière. Als mijn contract hier afloopt, ben ik 36 jaar. Dan kijk ik hoe ik er fysiek voor sta en wat Ajax wil. Wellicht sluit ik mijn loopbaan hier wel af. Het zou zomaar kunnen."

De uitspraken van Henderson zijn enigszins opvallend te noemen, daar de voormalig speler van onder meer Liverpool en Sunderland de laatste weken nadrukkelijk in verband gebracht wordt met een terugkeer naar de laatstgenoemde club. De ervaring en leiderschapskwaliteiten van Henderson zijn 'mogelijk van onschatbare waarde' voor de club van onder meer ex-PSV'er Jenson Seelt, schreven Engelse media. Er zou al contact zijn gemaakt met de entourage van de middenvelder.

Ajax staat naar verluidt niet onwelwillend tegenover een vertrek van de 81-voudig international en is bereid mee te denken als een club uit Engeland aanklopt. Henderson is immers een van de grootverdieners in Amsterdam, terwijl de club juist flink moet bezuinigen. In het Stadium of Light zou een contract tot het einde van het seizoen met een optie voor nog een jaar voor hem klaarliggen.

View publisher imprint