Hélène Hendriks zit finaal mis met nieuwe trainer van sc Heerenveen | OneFootball

Hélène Hendriks zit finaal mis met nieuwe trainer van sc Heerenveen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 April 2024

Hélène Hendriks zit finaal mis met nieuwe trainer van sc Heerenveen

Article image:Hélène Hendriks zit finaal mis met nieuwe trainer van sc Heerenveen

© Talpa

SC Heerenveen hoopt spoedig een akkoord met Robin van Persie te bereiken en hem te presenteren als hoofdtrainer voor volgend seizoen, zo meldt het Algemeen Dagblad. De veertigjarige oud-spits voerde meerdere gesprekken met de Friese club, waar hij voor zijn eerste trainersklus staat als opvolger van de vertrekkende Kees van Wonderen. Eerder werden ook Rick Kruys en Maurice Steijn in verband gebracht met de trainerspositie bij Heerenveen.


OneFootball Videos


Kruys lag aanvankelijk op pole-position voor de functie van hoofdtrainer bij Heerenveen, maar na inmenging van het zaakwaarnemerskantoor Sports Entertainment Group werden de gesprekken met Van Persie geopend. Het makelaarskantoor tipte de Friese club over de wens van de oud-international om de jeugdopleiding van Feyenoord te verlaten voor een functie als hoofdcoach. Na het eerste gesprek heeft Heerenveen alles op alles gezet om Van Persie vast te leggen.

Feyenoord hoopte in eerste instantie op een langer verblijf van Van Persie, wiens contract na dit seizoen afloopt. Hij heeft momenteel het elftal Onder 18 onder zijn hoede en kon gepromoveerd worden tot eindverantwoordelijke bij het beloftenteam. De aanbieding werd door de oud-voetballer van onder meer Feyenoord, Arsenal en Manchester United echter afgeslagen.

Eerder meldde Hélène Hendriks vrijdagavond bij Vandaag Inside dat zij van een geloofwaardige bron had vernomen dat Heerenveen rond zou zijn met Kruys. De presentatrice verkondigde het nieuws onder voorbehoud en maandag werd dit ook met klem ontkend door algemeen directeur Ferry de Haan. "Zij wist dat met grote stelligheid te beweren, maar er is op dit moment met geen enkele trainer een akkoord. Dit was fake news, ja", aldus de bestuurder tegenover Omrop Fryslân.

View publisher imprint