Hans Kraay junior wijst verrassende winnaar van afgeketste transfer Bijlow aan | OneFootball

Hans Kraay junior wijst verrassende winnaar van afgeketste transfer Bijlow aan | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 September 2024

Hans Kraay junior wijst verrassende winnaar van afgeketste transfer Bijlow aan

Article image:Hans Kraay junior wijst verrassende winnaar van afgeketste transfer Bijlow aan
Article image:Hans Kraay junior wijst verrassende winnaar van afgeketste transfer Bijlow aan

© Videostill ESPN

Hans Kraay junior verwacht dat Justin Bijlow binnen afzienbare tijd weer eerste keeper is bij Feyenoord, zegt hij bij Goedemorgen Eredivisie. De 26-jarige goalie was jarenlang eerste doelman in Rotterdam, maar verloor zijn basisplaats dit seizoen aan Timon Wellenreuther. Zodoende leek hij deze zomer naar Southampton te verhuizen, maar de transfer ging niet door nadat Bijlow niet door de medische keuring kwam.


OneFootball Videos


"Bijlow is natuurlijk emotioneel weggegaan", doelt Kraay junior op het afscheid van Bijlow na de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam (1-1). "Hij is een icoon, heeft bij de harde kern gegaan. Hij was naar Southampton en moet nu weer terug. Het lijkt alleen maar verliezers op te leveren, maar ik denk dat Bijlow de grote winnaar gaat worden. Ik denk dat hij over vier, vijf weken gewoon eerste keeper is."

Ik denk dat Justin Bijlow over vier, vijf weken gewoon eerste keeper is

- Hans Kraay junior

De uitspraken leiden tot grote verbazing bij presentatrice Fresia Cousiño Arias. "Ik heb het gevoel dat Wellenreuther zo goed zat te keepen terwijl Bijlow geblesseerd was", legt Kraay junior uit. "Die zat toen niet in zijn nek op de bank. Ik heb de indruk dat Wellenreuther dacht: lekker dat hij naar Southampton gaat, dan heb ik een beetje rust. Nu zit Bijlow, die zich perfect gedraagt en niets ondermijnt, elke keer op de bank."

"Ik denk dat Bijlow na twee, drie foutjes, binnen afzienbare tijd eerste keeper wordt", concludeert de verslaggever van ESPN. Hij krijgt bijval van TOP Oss-trainer Sjors Ultee, die eveneens aanwezig is in de studio. "We hebben natuurlijk al de Johan Cruijff Schaal gehad, toen hij die overtreding maakte en geen kaart kreeg. Anders had hij zijn tweede gele kaart gehad en was hij begonnen met een rode kaart. Daarna heb je dat moment van uitkomen tegen Willem II (1-1 gelijkspel, red.) gehad. Vorige week ook... (1-1 tegen Sparta Rotterdam, red.) Dat zijn al heel wat momentjes."

Jan Streuer mengt zich eveneens in de discussie. "Hij is gewoon een heel goede keeper", zegt de technisch adviseur van FC Twente over Bijlow. "Ze hebben gewoon twee uitstekende keepers. Hij heeft in het Nederlands elftal gekeept, noem maar op. Die blijft niet op de bank zitten, denk ik."

View publisher imprint