Grote verbazing om hoge geschatte marktwaarde van Kenneth Taylor | OneFootball

Grote verbazing om hoge geschatte marktwaarde van Kenneth Taylor | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·8 January 2024

Grote verbazing om hoge geschatte marktwaarde van Kenneth Taylor

Article image:Grote verbazing om hoge geschatte marktwaarde van Kenneth Taylor

is volgens CIES Football Observatory de meest waardevolle speler van de Eredivisie. De 21-jarige spits van Ajax heeft een geschatte marktwaarde van 66,8 miljoen euro. Kenneth Taylor en Johan Bakayoko staan naast hem op het podium.

Brobbey troeft Taylor slechts nipt af. De 21-jarige middenvelder heeft volgens het onderzoeksbureau een geschatte marktwaarde van 66,4 miljoen euro. PSV-aanvaller Bakayoko wordt ingeschat op een waarde van 61,2 miljoen euro.


OneFootball Videos


Santiago Giménez valt net buiten het podium met een geschatte marktwaarde van 57,2 miljoen euro. Steven Bergwijn (49,8 miljoen euro), Joey Veerman (46,7 miljoen euro), Jorrel Hato (42,3 miljoen euro), David Hancko (37,7 miljoen euro), Mats Wieffer (36,1 miljoen euro) en Noa Lang (30,7 miljoen euro) staan ook in de top-tien.

Met name de hoge geschatte waarde van Taylor zorgt voor gefronste wenkbrauwen op X. De middenvelder kan zich dit seizoen niet aan de sportieve malaise van Ajax onttrekken. Tot nu toe maakten slechts drie spelers voor meer dan zestig miljoen euro de overstap van de Eredivisie naar het buitenland: Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Antony.

View publisher imprint