Giovanni van Bronckhorst hoopt oude club pijn te doen met komst clubicoon | OneFootball

Giovanni van Bronckhorst hoopt oude club pijn te doen met komst clubicoon | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·9 September 2024

Giovanni van Bronckhorst hoopt oude club pijn te doen met komst clubicoon

Article image:Giovanni van Bronckhorst hoopt oude club pijn te doen met komst clubicoon
Article image:Giovanni van Bronckhorst hoopt oude club pijn te doen met komst clubicoon

© IMAGO

Giovanni van Bronckhorst hoopt de selectie van Besiktas voor het sluiten van de transfermarkt nog te versterken met James Tavernier van Rangers FC. De aanvallend ingestelde wing back wil graag vertrekken uit Glasgow na een incident met de supporters van de Schotse topclub. Zijn voormalig manager, Van Bronckhorst, hoopt uitkomst te kunnen bieden.


OneFootball Videos


Nadat Besiktas eerder al stuntte met de komst van onder meer Rafa en Ciro Immobile, moet Tavernier de volgende grote naam zijn die deze transferperiode de overstap maakt naar Istanbul. Het clubicoon van Rangers leek voorbestemd om zijn loopbaan op Ibrox af te sluiten, maar een pijnlijke breuk lijkt nu in de maak. De aanvoerder werd begin van dit seizoen bespuugd door een supporter van Rangers, nadat de club met 3-0 ten onder ging bij aartsrivaal Celtic.

Sindsdien is de band tussen Tavernier en de supporters van Rangers om te snijden. Volgens de Turkse site FotoMac heeft Van Bronckhorst gesprekken gevoerd met de zaakwaarnemer van Tavernier om te bespreken wat voor bod er gedaan zou moeten worden om de rechtsback van Rangers los te weken. Data van FootballTransfers tonen aan dat Tavernier, die al 467 wedstrijden voor the Gers achter zijn naam heeft, een Estimated Transfer Value van 2,4 miljoen euro heeft.

Tavernier, die nog een contract heeft bij Rangers tot medio 2026, zou oorspronkelijk van plan zijn geweest om zijn huidige verbintenis in Glasgow uit te dienen. Gedurende de zomertransferperiode waren er weinig tekenen dat hij de club wilde verlaten, wat veranderde na het incident met de supporter na afloop van de Old Firm.

Het is echter nog onduidelijk of er daadwerkelijk een bod zal worden uitgebracht dat aantrekkelijk genoeg is om Tavernier over te halen om Ibrox te verlaten. De aanvoerder is een belangrijke speler voor Rangers, zowel op als naast het veld, en het is nog maar de vraag of de club bereid zal zijn om hun sterspeler op het laatste moment van de transferperiode te laten gaan.

View publisher imprint