Gemeentebestuur al in paniek voor komst Anderlecht: draconische maatregelen worden getroffen | OneFootball

Gemeentebestuur al in paniek voor komst Anderlecht: draconische maatregelen worden getroffen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·28 September 2024

Gemeentebestuur al in paniek voor komst Anderlecht: draconische maatregelen worden getroffen

Article image:Gemeentebestuur al in paniek voor komst Anderlecht: draconische maatregelen worden getroffen

De komst van Anderlecht jaagt het gemeentebestuur van Sociedad blijkbaar angst aan. In de stad worden draconische maatregelen getroffen voor de vermoedelijk 1000 meegereisde fans van paars-wit.

De Ertzaintza en de Gemeentelijke Garde hebben de wedstrijd geclassificeerd als een hoog-risico-evenement, wat de gemeenteraad van Donostia ertoe heeft gebracht om een uitgebreid beveiligingsapparaat in te stellen door de hele stad.


OneFootball Videos


De strikte veiligheidsmaatregelen zijn ingegeven door de verwachte komst van zo’n 1.000 Anderlecht-fans. Om de veiligheid te waarborgen, worden ingrijpende verkeersbeperkingen ingevoerd rond het stadiongebied, met een volledige afsluiting van de wegen tussen Pío XII en Anoeta vanaf 16.30 uur op de dag van de wedstrijd.

Deze perimeter is ingesteld om de ontmoeting tussen lokale burgers en voetbalsupporters in goede banen te leiden en mogelijke confrontaties te voorkomen.

Hoewel hulpdiensten, openbaar vervoer en voertuigen voor mensen met beperkte mobiliteit toegang zullen hebben tot het afgesloten gebied, zal het openbaar vervoer geen tussenstops maken tussen Isabel II en Aita Donostia tijdens de afsluiting. Bestuurders die het gebied willen verlaten, worden naar Pío XII geleid, terwijl degenen met dringende medische afspraken wordt aangeraden de GI-40 te gebruiken.

De autoriteiten roepen inwoners en bezoekers op om tijdig te vertrekken en het openbaar vervoer te gebruiken. Ook wordt gevraagd om rekening te houden met verstoringen in de dagelijkse routines, vooral voor bewoners van Amara en omliggende wijken, die mogelijk hinder ondervinden van de maatregelen.

View publisher imprint