Galatasaray - Fenerbahçe İddaa Tahmini (19.05.2024) | OneFootball

Galatasaray - Fenerbahçe İddaa Tahmini (19.05.2024) | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: 90min

90min

·18 May 2024

Galatasaray - Fenerbahçe İddaa Tahmini (19.05.2024)

Article image:Galatasaray - Fenerbahçe İddaa Tahmini (19.05.2024)

Galatasaray ile Fenerbahçe, Trendyol Süper Lig'in otuz yedinci haftasında karşı karşıya gelecek.Bu maç öncesinde maç hakkında öne çıkan istatistikleri ve yorumcuların İddaa tahminlerini derledik.

İddaa Oranları

Maç Önü Notları

  • Galatasaray ile Fenerbahçe, Süper Lig tarihinde 134'üncü kez karşı karşıya gelecek. Bu rekabette bugüne kadar alınan galibiyet sayılarında sarı-lacivertli ekibin 52-37 üstünlüğü bulunuyor (44B).
  • Galatasaray'ın Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (52) ve gol yediği (162) rakibi Fenerbahçe. Sarı-kırmızılılar, ezeli rakibiyle oynadığı son 13 lig maçının sadece ikisini kaybetti (4G 7B) ve bu süreçte sekiz gole kapama yaptı.
  • Galatasaray ile oynadığı son üç Süper Lig maçında gol atamayan Fenerbahçe'nin, lig tarihinde üst üste dört karşılaşmada filelerini havalandıramadığı tek rakibi Samsunspor (Aralık 1985-Nisan 1987).
  • Fenerbahçe'yi konuk ettiği son sekiz Süper Lig maçındaki tek galibiyetini geçen sezon 3-0'lık skorla alan Galatasaray (5B 2M), ezeli rakibini Eylül 2001-Mart 2003 arasından bu yana üst üste iki iç saha karşılaşmasında gol yemeden mağlup edemiyor.
  • Bu sezon Galatasaray'ı konuk ettiği Süper Lig maçından golsüz eşitlikle ayrılan Fenerbahçe'nin, ezeli rakibinden gol yemediği son sezon iki derbide de 0-0 berabere kaldığı 2017/18'di.
  • Süper Lig'de bu sezon en fazla toplam ve isabetli şut çeken iki takım Galatasaray (709 & 246) ve Fenerbahçe (631 & 253). İki ekip de bu süreçte en düşük sayılarda kaldıkları maçı sezonun ilk yarısında 0-0 sona eren derbide birbirine karşı oynadı (Fenerbahçe; 1/6 & Galatasaray; 1/8).
  • Görev yaptığı son sekiz Süper Lig maçında 14 golde pay sahibi olan Dries Mertens (5 gol & 9 asist), son dört karşılaşmada da en az ikişer gole doğrudan katkı sağladı (4 gol & 5 asist). Opta'nın detaylı veriye sahip olduğu 2014/15'ten bu yana bu şekilde beş maçlık seri yakalayabilen bir isim bulunmuyor.
  • Süper Lig'de çıktığı son 18 maçta 12 gol atan Michy Batshuayi'nin, Türkiye kariyerinde filelerini havalandıramadığı takımlar arasında en fazla karşılaştığı rakibi Galatasaray (5 maç).
  • Okan Buruk, Galatasaray tarihinde Fenerbahçe'yi Süper Lig'de konuk ettiği üst üste iki maçta mağlup eden ikinci Türk teknik direktör olmak istiyor (Gündüz Kılıç; 1960/61 & 1961/62).
  • İsmail Kartal, Fenerbahçe'nin başında Galatasaray ile karşılaştığı son üç Süper Lig maçında rakibine gol izni vermedi (2G 1B). Sarı-lacivertli ekibin tarihinde sarı-kırmızılılara karşı üst üste dört gole kapama yapmayı başaran tek teknik direktör Ignace Molnar (Haziran 1959-Mart 1968).

İddaa Tahminleri

Recep Özerin - Maçkolik: Maç Sonucu 1

Galatasaray’a şampiyonluk için beraberliğin yetmesi, bu maça bahis yapacakları düşündüren en önemli etken. Fenerbahçe kazanmak zorunda ancak İsmail Kartal’ın A planını buna göre kurgulamasını beklemiyorum. Önceliği skor olarak geri düşmemek olacaktır. Kadro tercihlerinde ciddi ikilemleri olduğunu söyleyebiliriz. Becao’nun cezası sonrası savunma kurgusu, orta saha tercihleri ve Alexander Djiku’nun rolü, santrforda Edin Dzeko-Michy Batshuayi kararı… Okan Buruk ise meslektaşının aksine buna kafa yormak zorunda değil. Haftalardır puan kaybetmeyen kadroyu burada da görmemiz muhtemel. Bu oyun ezberiyle derbiye de favori çıkacaklar. Şampiyonluk maçını full tribünler önünde oynayacaklarını düşünürsek, açıkçası beraberlikle yetineceklerini sanmıyorum; zira kutlamalara gölge düşürebilme ihtimali var. O yüzden kazanmak isteyeceklerini ve bunu yapabilecek form grafiğine sahip olduklarını düşünüyorum.


OneFootball Videos


Ümit Güven Kuloğlu - Maçkolik: İlk Yarı Sonucu X

Haftanın maçında evinde puan kaybetmeyen Galatasaray, deplasmanda topladığı puanlarla ligin en iyisi olan Fenerbahçe'yi ağırlıyor. Sarı lacivertlilere, şampiyonluk iddiasını sürdürebilme adına mutlak galibiyet gerekiyor. Sarı-kırmızılılara ise beraberlik yetiyor. İki takımın da sezon performansları, istatistikleri bu maç için geçerliliğini kaybetmiş durumda. Şampiyonluk yolunda oynanacak maçın ilk yarısında denge bozulmaz.

Sarper Can Ayaz - Nesine: İlk Yarı Ev Sahibi 0.5 Gol Üst

Son haftalarda etkili bir futbol ortaya koyan Galatasaray, Karagümrük maçında zorlansa da, özellikle Mertens ve Barış Alper'in ekstra katkısıyla kazanmayı başardı. Fenerbahçe ise Kayserispor karşısında skora ilk 45 dakikada gitti. Sarı kırmızılıların rakibine göre son maçlarda yakaladığı kadro istikrarı ve oyun pratiği olduğunu belirtelim. Skora gitmekte ve pozisyon üretmekte zorlanmıyorlar. Fenerbahçe'de ise savunma hattında Becao cezalı. İsmail Kartal, Kayseri karşısında Djiku'yu savunmanın önünde değerlendirmişti. Derbide hangi stoper ikilisini tercih edeceği merak konusu. Galatasaray'ın kendi sahasında, taraftarının karşısında maça iyi başlayan taraf olabileceğini düşünüyorum. İlk 45 dakikada skor üretmeleri muhtemel.

Can Tongo - Misli: Maç Sonucu 1

Galatasaray sezonun son bölümünde çok net üstün olduğunu gösterdi. Bu maçta 1 puan bile şampiyonluk için yeterli. Ben moralli Galatasaray’ın kazanarak şampiyon olmasını bekliyorum.

Safa Can Konuksever - Misli: Maç Sonucu 1

Ligdeki puan farkından bağımsız, son dönemde Galatasaray'ın derbilerde Fenerbahçe'ye karşı kurduğu psikolojik bir üstünlük söz konusu. Özellikle ligin bu döneminde iç sahada taraftarıyla bambaşka bir kimliğe de bürünüyor Sarı-Kırmızılılar. 1 puan şampiyonluğu ilan etmek için Galatasaray'a yetiyor fakat ben kazanma ihtimallerini daha güçlü görüyorum. İşin formasyon ve muhtemel oyun planı tarafına geçersek; Galatasaray'da stoperde Abdülkerim yerine Davinson Sanchez olabilir. Ön taraftaki Icardi-Mertens-Barış-Ziyech dörtlüsü değişmeyecektir. 53 bin taraftarının desteğiyle Cim Bom derbiye hızlı başlayacaktır. Fenerbahçe'de ise İsmail Yüksek ve İrfan Can Kahveci en önemli iki eksik. Üstelik stoperde de Becao cezalı. Bu durum Djiku'nun yeniden savunmaya çekilmesine neden olabilir. Forvette Batshuayi, Dzeko'ya göre formaya daha yakın. Osayi'nin de sağ bekte başlayıp, Ferdi'nin sola geçmesi muhtemel. Fenerbahçe açısından bu maçta alınacak galibiyet, şampiyonluk umudunu son maça taşımanın yanı sıra başkanlık seçimi öncesi de Ali Koç adına önemli bir el güçlendirici faktör olur. Yine de mevcut form durumu, yıldızların performansı, taraftar-takım birlikteliği ve hoca farkıyla Galatasaray'ı galibiyete yakın görüyorum.

KAYNAK: Maç önü notları ve iddaa tahminleri Maçkolik'ten alınmıştır.

(90min Türkiye'yi artık sosyal medyadan takip edin! 90min Türkiye resmi Facebook sayfasını takip etmek için tıklayın! 90min Türkiye resmi Instagram hesabı için ise burayı tıklayın.)

View publisher imprint