Frenkie de Jong bereikt akkoord met Barcelona en staat voor vertrek | OneFootball

Frenkie de Jong bereikt akkoord met Barcelona en staat voor vertrek | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·27 September 2024

Frenkie de Jong bereikt akkoord met Barcelona en staat voor vertrek

Article image:Frenkie de Jong bereikt akkoord met Barcelona en staat voor vertrek
Article image:Frenkie de Jong bereikt akkoord met Barcelona en staat voor vertrek

© IMAGO

Frenkie de Jong en Barcelona zijn een stap dichter bij het einde van hun samenwerking, zo weet FootballTransfers. De Spaanse topclub is bereid om het salaris wat de 27-jarige middenvelder nog moet ontvangen zo snel mogelijk te betalen. Daartegenover staat echter wel de voorwaarde dat De Jong akkoord gaat met een vertrek bij Barcelona, waar hij in 2019 neerstreek.


OneFootball Videos


De Jong werd vijf jaar geleden door Barcelona voor 86,5 miljoen euro overgenomen van Ajax. Een jaar zijn komst zette de 54-voudig international van Oranje al een handtekening onder nieuwe verbintenis tot medio 2026 en het contract bleef de gemoederen de afgelopen jaren alsmaar bezighouden. Zo ging De Jong onder meer ook akkoord met een tijdelijke salarisverlaging om Barcelona financieel te helpen.

Barcelona heeft De Jong nog altijd niet terugbetaald, maar daar komt mogelijk spoedig verandering in. De Spaanse topclub zou namelijk bereid zijn om het bedrag van achttien miljoen euro, dat de controleur nog tegoed heeft, terug te betalen. Daartegenover staat dat De Jong akkoord moet gaan met een vertrek bij Barcelona.

De Jong werd de afgelopen jaren met enige regelmaat in verband gebracht met een transfer bij Barcelona, maar toonde weinig tot geen interesse in een vertrek. De rechtspoot zag los Blaugranas altijd als zijn droomclub, maar wanneer hij zijn verschuldigde salaris alsnog incasseert, zou hij welwillend tegenover een voortijdig afscheid staan.

Het plan van Barcelona om De Jong achttien miljoen euro te betalen heeft te maken met een breder plan, waarbij de clubleiding financiële middelen probeert te vergaren om een sterspeler aan te kunnen trekken. Eerder werd hiervoor al de sensationele komst van Erling Haaland van Manchester City. Daarnaast werd ook Viktor Gyokeres van Sporting Portugal genoemd als versterking voor Barcelona.

Het is de vraag welke club er toeslaat voor De Jong komende winter of de volgende transferzomer. Manchester United werd genoemd als geïnteresseerde partij tijdens de afgelopen transferperiode, maar zette uiteindelijk met succes in op de komst van Manuel Ugarte. Volgens een eerdere analyse op basis van data van SciSports lijkt De Jong te moeten hopen op een transfer naar Bayern München, waar hij goed past.

View publisher imprint