Franse media zien duidelijke aanwijzing over meespelen Mbappé tegen Oranje | OneFootball

Franse media zien duidelijke aanwijzing over meespelen Mbappé tegen Oranje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 June 2024

Franse media zien duidelijke aanwijzing over meespelen Mbappé tegen Oranje

Article image:Franse media zien duidelijke aanwijzing over meespelen Mbappé tegen Oranje

Franse media vermoeden op basis van het afsluitende partijspel tijdens de training van Frankrijk dat Kylian Mbappé vrijdag niet van de partij zal zijn tegen het Nederlands elftal. De aanvaller trainde vanwege zijn gebroken neus met een masker, maar bondscoach Didier Deschamps testte in het partijtje een driemansvoorhoede zónder de grote sterspeler uit.

Mbappé droeg tijdens de oefensessie een opvallend masker in de kleuren van de Franse vlag. Volgens de laatste informatie zou hij die, mocht hij tóch fit genoeg zijn om minuten te maken, niet in de wedstrijd mogen dragen. De reglementen van de UEFA schrijven immers voor dat medische hulpmiddelen op het veld van één kleur moeten zijn en niet mogen verwijzen naar het betreffende team óf het merk dat het middel geproduceerd heeft. Overigens heeft Mbappé volgens Franse media ook een aantal effen exemplaren ontvangen, dus dat mag het probleem niet zijn.


OneFootball Videos


Vanuit het Franse kamp wordt donderdag, een dag voor de wedstrijd tegen Oranje in Leipzig, volgehouden dat vrijdag pas een besluit wordt genomen over het al dan niet meespelen van Mbappé. Bondscoach Didier Deschamps uitte zich zelfs voorzichtig positief, terwijl de speler zelf duidelijk maakte niets liever te willen dan mee te spelen.

Mbappé werkte donderdagavond de warming-up af met de rest van de selectie, meldt RMC Sport. Het deel van de oefensessie dat achter gesloten deuren werd afgewerkt maakte hij echter niet mee. Tijdens het afsluitende partijspel gaf Deschamps volgens het medium nog weinig prijs over zijn basisopstelling tegen Oranje, omdat hij met twee gemengde teams speelde. Wel viel het RMC op dat aan het einde van de sessie een aanval bestaande uit Ousmane Dembélé, Olivier Giroud en Bradley Barcola werd uitgetest. "Is dit een teken over de samenstelling van de aanval van morgen?", vraagt RMC zich hardop af.

View publisher imprint