Frankrijk vreest daags voor EK-start: verdediger breekt training af en mist mogelijk pikant weerzien | OneFootball

Frankrijk vreest daags voor EK-start: verdediger breekt training af en mist mogelijk pikant weerzien | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·13 June 2024

Frankrijk vreest daags voor EK-start: verdediger breekt training af en mist mogelijk pikant weerzien

Article image:Frankrijk vreest daags voor EK-start: verdediger breekt training af en mist mogelijk pikant weerzien

Enkele dagen voor de start van het Europees kampioenschap in Duitsland heeft Theo Hernández, linksback van Frankrijk, een training moeten afbreken. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps begint het EK komende maandag met een wedstrijd tegen Oostenrijk, waarna in de tweede groepswedstrijd het Nederlands elftal wacht.

Hernández raakte geblesseerd aan zij knie in de oefenwedstrijd tegen Canada, dat in een teleurstellende 0-0 eindigde. Deschamps verving de linksback halverwege voor Real Madrid-verdediger Ferland Mendy. Afgelopen woensdag probeerde de linksback van AC Milan weer mee te trainen, maar moest hij na vijftig minuten de training afbreken. De situatie wordt door de Fransen goed in de gaten gehouden.


OneFootball Videos


In de komende dagen moet duidelijk worden hoe Hernández herstelt. Mocht de linksback de eerste twee groepsduels op zijn buik kunnen schrijven, dan gaat er ook een streep door een pikant weerzien. Hernández en Oranje-verdediger Denzel Dumfries kregen eerder dit seizoen ruzie met elkaar toen hun clubs AC Milan en Internazionale het tegen elkaar opnamen.

Na een opstootje grepen beide spelers elkaar bij de keel, waarna ze allebei mochten inrukken van scheidsrechter Andrea Colombo. Tijdens het kampioensfeest van Inter hield Dumfries vervolgens een spandoek omhoog met daarop het hoofd van Hernández afgebeeld op een aangelijnde hond. Volgens Italiaanse media moesten zowel Inter als de voormalig PSV-verdediger een boete van vierduizend euro betalen voor het incident.

View publisher imprint