Feyenoord wijst eerste bod op Stengs af en wil torenhoge transfersom zien | OneFootball

Feyenoord wijst eerste bod op Stengs af en wil torenhoge transfersom zien | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·14 June 2024

Feyenoord wijst eerste bod op Stengs af en wil torenhoge transfersom zien

Article image:Feyenoord wijst eerste bod op Stengs af en wil torenhoge transfersom zien
Article image:Feyenoord wijst eerste bod op Stengs af en wil torenhoge transfersom zien

© IMAGO

Feyenoord heeft het eerste bod van Lazio op Calvin Stengs afgewezen, zo melden Italiaanse media. De Italiaanse subtopper had naar verluidt een aanbieding van tien miljoen euro, exclusief bonussen, op tafel gelegd bij de Rotterdamse club. Feyenoord zou echter miljoenen meer verlangen voor de 25-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler.


OneFootball Videos


Stengs werd afgelopen zomer voor zes miljoen euro door Feyenoord overgenomen van OGC Nice, dat hem daarvoor nog had verhuurd aan Royal Antwerp. De achtvoudig Oranje-international tekende een contract tot medio 2027 en presteerde uitstekend in de Rotterdamse dienst. Na een seizoen in De Kuip is de Estimated Transfer Value (ETV) van Stengs inmiddels gestegen naar 17,9 miljoen euro.

De prestaties van Stengs zijn ook niet onopgemerkt gebleven bij Lazio, dat al gesprekken voerde met het management van de multifunctionele linkspoot. De Italianen hadden naar verluidt een openingsbod bij Feyenoord neergelegd, maar deze zou resoluut zijn afgewezen door de Rotterdamse clubleiding.

Feyenoord zou Stengs niet zomaar willen laten gaan en volgens Italiaanse media moet er minimaal twintig miljoen euro op tafel worden gelegd. De creatieveling groeide onder Arne Slot uit tot een van de sterkhouders en stond 43 keer namens de Rotterdamse club binnen de lijnen. Hierin was hij goed voor acht doelpunten en liefst achttien assists.

In hoeverre Stengs een overstap ziet zitten is nog niet duidelijk. Volgens de berichtgeving uit Italië is er al contact geweest tussen het management van de speler en Lazio. Tot dusver zou het om oriënterende gesprekken gaan. De nummer zeven van Italië hoopt op korte termijn de onderhandelingen weer te kunnen hervatten.

Eerder werd al bekend dat Lazio, indien het niet lukt om Stengs aan te trekken, twee voormalig transfertargets van Ajax in het vizier heeft. De Italianen zouden de namen van Eduard Spertsyan en Bilal El Khannouss op hun verlanglijstje hebben genoteerd. Laatstgenoemde werd vorig jaar aan een overstap naar Amsterdam gelinkt, terwijl Spertsyan recentelijk wederom aan een transfer naar de Johan Cruijff ArenA werd gekoppeld.

View publisher imprint