Feyenoord voltooit uiterst gevoelige transfer en haalt toptalent weg bij Ajax | OneFootball

Feyenoord voltooit uiterst gevoelige transfer en haalt toptalent weg bij Ajax | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 June 2024

Feyenoord voltooit uiterst gevoelige transfer en haalt toptalent weg bij Ajax

Article image:Feyenoord voltooit uiterst gevoelige transfer en haalt toptalent weg bij Ajax
Article image:Feyenoord voltooit uiterst gevoelige transfer en haalt toptalent weg bij Ajax

© Videostill ESPN

Jivayno Zinhagel staat voor een overstap naar Feyenoord, melden Feyenoord Youth Watcher en 1908.nl. De vijftienjarige buitenspeler van Ajax zal op korte termijn zijn overstap naar de aartsrivaal voltooien. Ook PSV was geïnteresseerd, maar de Eindhovenaren grijpen mis. Zinhagel sluit komend seizoen aan bij de Onder 17 van Feyenoord.


OneFootball Videos


Ajax Showtime meldde vorige week al dat Zinhagel zou vertrekken bij Ajax en interesse genoot van zowel Feyenoord als PSV. De aanvaller kwam in 2018 over vanuit de jeugd van Sparta Rotterdam en groeide uit tot een van de smaakmakers op De Toekomst. Ajax had graag langer met hem doorgewild, maar Zinhagel kiest ervoor om elders zijn carrière voort te zetten.

De keuze is daarbij op Feyenoord gevallen, schrijft Feyenoord Youth Watcher op X. “Het had wat voeten in de aarde, maar Feyenoord gaat zich versterken met Ajax-toptalent Jivayno Zinhagel. De buitenspeler sluit komend seizoen aan bij Feyenoord O17. Een uitstekende toevoeging aan het kampioenselftal.”

De laatste weken is het erg onrustig in de jeugdopleiding van Ajax. "In de afgelopen seizoenen kon Ajax jeugdspelers contracten aanbieden met een flink salaris, maar dat is veranderd na de tegenvallende sportieve prestaties van de afgelopen twee seizoenen", zo omschreef Ajax Showtime begin juni. Liefst vijf talenten zouden zich bij Feyenoord hebben aangeboden.

Eerder leek ook Sean Steur de jeugdopleiding van Ajax te verlaten. De talentvolle middenvelder was niet tevreden was met het sportieve plaatje dat hem geschetst werd in Amsterdam. Ajax heeft volgens het Algemeen Dagblad echter een nieuw en verbeterd plan opgesteld, in de hoop om Steur hiermee op het laatste moment nog te kunnen overtuigen van een langer verblijf. Uiteindelijk besloot Steur om alsnog zijn ja-woord te geven aan Ajax, waar hij spoedig zijn handtekening zal zetten onder een driejarige verbintenis.

View publisher imprint