Feyenoord onderhandelt over transfer na concrete toenadering uit Duitsland | OneFootball

Feyenoord onderhandelt over transfer na concrete toenadering uit Duitsland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·22 May 2024

Feyenoord onderhandelt over transfer na concrete toenadering uit Duitsland

Article image:Feyenoord onderhandelt over transfer na concrete toenadering uit Duitsland
Article image:Feyenoord onderhandelt over transfer na concrete toenadering uit Duitsland

© IMAGO

Feyenoord ziet Ramon Hendriks komende zomer mogelijk alsnog definitief vertrekken. De 22-jarige centrale verdediger staat in de nadrukkelijke belangstelling van 1.FC Nürnberg, dat volgens 1908.nl de onderhandelingen met de Rotterdamse club en speler heeft geopend. Hendriks werd dit seizoen verhuurd aan het noodlijdende Vitesse, dat afzag van een definitieve overname.


OneFootball Videos


Hendriks verruilde in 2017 FC Dordrecht voor de jeugdopleiding van Feyenoord, waar hij uiteindelijk in totaal elf keer voor de hoofdmacht uitkwam. Een echte doorbraak bleef echter uit en na eerdere huurperiodes bij NAC Breda en FC Utrecht werd Hendriks dit seizoen verhuurd aan Vitesse. De linksbenige stopper kwam 35 duels in actie voor de Arnhemmers.

Vitesse had een optie tot koop bedongen in de huurovereenkomst, maar door de degradatie en financiële situatie van de club is een definitieve transfer niet aan de orde voor de Arnhemse club. Feyenoord kan Hendriks nu slijten aan Nürnberg, dat de gesprekken met de mandekker heeft geopend en in navolging daarvan ook de clubleiding van de Rotterdammers heeft benaderd.

Hendriks heeft nog een contract tot medio 2026 bij Feyenoord, dat momenteel in onderhandeling is met Nürnberg over de transfersom. Het is niet bekend wat de Rotterdamse club verlangt voor de voormalig Nederlands jeugdinternational. Hendriks vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 1,1 miljoen euro.

Feyenoord heeft op zijn beurt concrete interesse in Jan-Carlo Simic van AC Milan, zo meldde transfermarktexpert Fabrizio Romano dinsdagmiddag. De achttienjarige Servische stopper staat hoog op de verlanglijst van de Rotterdammers, maar de Italiaanse topclub hoopt snel met de talentvolle verdediger tot een akkoord te komen over een nieuw contract. De huidige verbintenis van Simic loopt tot medio 2025.

View publisher imprint