'Feyenoord moet vrezen voor vertrek Geertruida: Europese topclub ‘verliefd’ op verdediger’ | OneFootball

'Feyenoord moet vrezen voor vertrek Geertruida: Europese topclub ‘verliefd’ op verdediger’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 June 2024

'Feyenoord moet vrezen voor vertrek Geertruida: Europese topclub ‘verliefd’ op verdediger’

Article image:'Feyenoord moet vrezen voor vertrek Geertruida: Europese topclub ‘verliefd’ op verdediger’

Paris Saint-Germain heeft zijn zinnen gezet op Lutsharel Geertruida, zo meldt Foot Mercato. De Feyenoord-verdediger wordt door de Parijzenaren gezien als een mogelijke opvolger van Achraf Hakimi, die op de nominatie staat om te vertrekken.

“PSG is verliefd op Lutsharel Geertruida”, kopt Foot Mercato. De multifunctionele verdediger van Feyenoord en het Nederlands elftal wordt door het medium omschreven als een speler die alle kwaliteiten heeft van een multifunctionele vleugelverdediger: snelheid, slagkracht en een voorliefde voor aanvallend spel, getuige het feit dat Geertruida acht doelpunten scoorde en vijf assists gaf in het afgelopen Eredivisie-seizoen.


OneFootball Videos


Op Marquinhos en Lucas Hernández na zullen naar verwachting alle andere verdedigers vertrekken uit de Franse hoofdstad. Zo worden ‘de eeuwig geblesseerde’ Presnel Kimpembe en Nordi Mukiele richting de uitgang geduwd, terwijl Danilo Pereira en Milan Skriniar ook mogen vertrekken bij PSG.

De Franse topclub heeft echter flink wat concurrentie, zo speelde Geertruida zich eerder al in de kijker bij Liverpool, Bayern München en Red Bull Leipzig. De verdediger heeft bij Feyenoord de beschikking over eenjarig contract, waardoor directeur Dennis te Kloese niet meer de hoofdprijs kan vragen voor hem. Het Franse medium verwacht dat Geertruida voor zo'n twintig miljoen euro losgeweekt kan worden bij de Rotterdammers. Wel zou PSG bereid zijn om dat bedrag te verhogen.

PSG heeft echter nog meer ijzers in het vuur. Zo weet Fabrizio Romano te melden dat ook Edmond Tapsoba op de shortlist van de Parijzenaren staat. Volgens de transfergoeroe staan zowel Geertruida als Tapsoba ook op de radar van enkele Premier League-clubs.

View publisher imprint