Feyenoord moet met Hongaarse EK-ganger opvolger Hancko aantrekken | OneFootball

Feyenoord moet met Hongaarse EK-ganger opvolger Hancko aantrekken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 June 2024

Feyenoord moet met Hongaarse EK-ganger opvolger Hancko aantrekken

Article image:Feyenoord moet met Hongaarse EK-ganger opvolger Hancko aantrekken
Article image:Feyenoord moet met Hongaarse EK-ganger opvolger Hancko aantrekken

© IMAGO

In zijn zoektocht naar een aanwinst voor het hart van de defensie moet Feyenoord tijdens dit EK Hongarije in de gaten houden. Volgens SciSports is Márton Dárdai van Hertha BSC namelijk een interessante optie voor de Rotterdamse club, die mogelijk rekening moet houden met het vertrek van Dávid Hancko. Zaterdagmiddag staat Dárdai met het Hongaarse elftal tegenover Zwitserland.


OneFootball Videos


Feyenoord versterkte in de zomer van 2022 zijn gelederen met Hancko, die voor 7,8 miljoen euro overkwam van Sparta Praag. In twee seizoenen tijd in de 26-jarige centrale verdediger uitgegroeid tot absolute sterkhouder bij de Rotterdammers, die met hem beslag legde op de landstitel in 2023 en de KNVB Beker dit jaar. Hancko was afgelopen seizoen goed voor 48 duels (7 goals, 3 assists).

Het is niet gek dat Hancko door zijn uitstekende prestaties in het shirt van Feyenoord in de belangstelling staat van diverse Europese topclub. Hoewel er momenteel niets concreets speelt, werd de Slowaaks international afgelopen winter gelinkt aan een transfer naar Paris Saint-Germain en werd er recentelijk gemeld dat Napoli en Leicester City interesse zouden hebben.

Feyenoord moet Márton Dárdai kopen

Hoewel het niet zeker waar de toekomst ligt van Hancko, is het voor Feyenoord verstandig om te investeren in de toekomst. Volgens de data van SciSports lijkt Dardai een interessante optie voor de Rotterdamse club. De 22-jarige centrale verdediger heeft namelijk een Club Fit van 79 met Feyenoord, waar hij uitstekend past binnen de speelstijl.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

Er ligt voor Dárdai bij Feyenoord wel voorlopig een reserverol in het verschiet, maar volgens het data-analysebureau is hij veel verder in zijn ontwikkeling dan dat Hancko op 22-jarige leeftijd was. De huidige Skill van de linksbenige stopper is volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel 58,6 en hij beschikt over een Potential van 72,4. Hiermee kan hij uitgroeien tot een sleutelspeler voor Feyenoord.

Dardai doorliep de jeugdopleiding van Hertha tussen 2012 en 2020, waarna hij debuteerde in het eerste elftal. De talentvolle mandekker degradeerde met de club uit Berlijn in 2023 naar de 2. Bundesliga. Onder trainer, en tevens zijn vader, Pál Dárdai speelde hij afgelopen seizoen 33 wedstrijden, waarin hij goed was voor 2 assists. Daarnaast maakte hij zijn debuut voor het Hongaarse nationale elftal en veroverde hij een plek in de EK-selectie.

Vader Pál staat echter voor zijn afscheid bij Hertha, dat het contract van de oefenmeester na een kleine anderhalf jaar besloot niet te verlengen. Broertje Bence Dárdai vertrekt eveneens en heeft transfervrij getekend bij VfL Wolfsburg. Márton heeft nog een contract tot medio 2025 en vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 2,6 miljoen euro. Hiermee is hij een relatief goedkope versterking voor Feyenoord.

Mocht Feyenoord, of een andere club, Márton na het EK overnemen van Hertha, dan blijft de oudste Dardai-telg alleen achter bij hertha. Palkó Dárdai doorliep net als zijn jongere broers de jeugdopleiding de Duitse tweededivisionist, maar vertrok tweeenhalf jaar geleden naar het Hongaarse Fehérvár. Afgelopen kocht Hertha hem voor 300.00 euro weer terug en tekende de aanvaller een contract tot medio 2026.

View publisher imprint