Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs | OneFootball

Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 June 2024

Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs

Article image:Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs
Article image:Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs
Article image:Feyenoord loopt miljoenen mis bij transfer van Calvin Stengs

© IMAGO

Feyenoord moet ernstig rekening houden met het vertrek van Calvin Stengs. De 25-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler is naar verluidt persoonlijk akkoord met Lazio, dat nog onderhandelt met de Rotterdammers over de transfersom. Indien Feyenoord en de Italiaanse subtopper tot een overeenstemming komen, ziet de Rotterdamse club een fors gedeelte naar OGC Nice vloeien.


OneFootball Videos


Italiaanse media meldden eerder nog dat Feyenoord een eerste bod van tien miljoen euro, exclusief bonussen, van Lazio naast zich neer had gelegd. Terwijl de Italianen naar verluidt een nieuw bod van minimaal twaalf miljoen euro voorbereiden, werd bekend dat de clubleiding van de Rotterdams mikt op een transfersom van twintig miljoen euro. Stengs vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 17,9 miljoen euro.

Navraag van 1908.nl leert dat Feyenoord niet het volledige bedrag kan bijschrijven bij het vertrek van Stengs. De achtvoudig Oranje-international kwam afgelopen zomer voor zes miljoen euro over van Nice, dat bij deze transfer een doorverkooppercentage bedong. "Zijn oude club houdt ongeveer een kwart van de transfervergoeding over", schrijft het Feyenoord-medium.

Indien Feyenoord akkoord gaat met het verhoogde bod van minimaal twaalf miljoen euro van Lazio waarover gesproken wordt, zullen de Rotterdammers daar maar negen miljoen euro dus van terugzien. Indien Feyenoord de beoogde vraagprijs ontvangt en twintig miljoen incasseert, mag Nice liefst vijf miljoen euro bijschrijven.

Ondertussen zijn Stengs en Lazio al akkoord over een contract, zo meldde Nicolò Schira zondag. De creatieveling kan bij de nummer zeven van de Serie A een contract tot medio 2029 tekenen. De verwachting is dat hij jaarsalaris van ongeveer twee miljoen euro zal opstrijken. Zijn inkomsten kunnen middels bonussen dan nog stijgen.

View publisher imprint