Feyenoord kan Dávid Hancko voor recordbedrag verkopen na nieuwe stijging ETV | OneFootball

Feyenoord kan Dávid Hancko voor recordbedrag verkopen na nieuwe stijging ETV | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·2 July 2024

Feyenoord kan Dávid Hancko voor recordbedrag verkopen na nieuwe stijging ETV

Article image:Feyenoord kan Dávid Hancko voor recordbedrag verkopen na nieuwe stijging ETV
Article image:Feyenoord kan Dávid Hancko voor recordbedrag verkopen na nieuwe stijging ETV

© IMAGO

Dávid Hancko kan Feyenoord deze zomer een recordbedrag gaan opleveren. De Slowaakse verdediger zag zijn Estimated Transfer Value voor de derde maand rij stijgen en behoort tot de meest waardevolle spelers in de selectie van Brian Priske. Hoeveel gaat Hancko opleveren deze zomer?


OneFootball Videos


Het moet gek lopen, wil Hancko na deze transferperiode nog speler zijn van Feyenoord. De 26-jarige mandekker heeft zijn zinnen gezet op een vertrek, gaf hij eerlijk toe in gesprek met Voetbal International: “Als atleet moet je ook proberen om nieuwe dingen te ervaren en het zou mooi zijn om een nog grotere uitdaging aan te gaan in een grotere competitie.”

Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren

- Dávid Hancko over een zomertransfer

Hancko weet dat Feyenoord de touwtjes in handen heeft, aangezien de verdediger nog tot medio 2028 vastligt: “Ik heb een contract bij Feyenoord, zij moeten het ook goedkeuren. We hadden het er ook over met Dennis te Kloese, hij zei tegen me: natuurlijk willen we je zo lang mogelijk behouden, maar als er iets groots komt willen we meedenken. Maar dan moeten ze natuurlijk wel tevreden zijn met de transfersom.”

Mede door zijn uitstekende prestaties van afgelopen seizoen, de Champions League en het EK in Duitsland, is de Estimated Transfer Value van Hancko weer verder gestegen. Bij zijn komst in 2022 bij Feyenoord had Hancko een ETV van 4,1 miljoen euro. Inmiddels is zijn waarde opgelopen tot een bedrag van 24,1 miljoen euro. Twintig miljoen euro meer dan bij zijn komst.

Gezien het feit dat Hancko nog tot medio 2028 vastligt, Feyenoord binnenkort weer de Champions League in gaat en de verdediger met Slowakije de achtste finale van het EK heeft bereikt, is het niet ondenkbaar dat de waarde van Hancko de komende maanden verder zal oplopen. Voor Feyenoord kan dat een uitstekende onderhandelingspositie opleveren ten opzichte van Atlético Madrid, dat nu de beste papieren heeft voor de komst van Hancko.

De Spaanse topclub hoopt al langer op de komst van de Slowaak en zou afgelopen winter al toenadering hebben gezocht. Volgens zaakwaarnemer Branislav Jašurek zijn de contacten goed: ''Van alle clubs die geïnteresseerd zijn in David Hancko, staat Atlético Madrid voor ons op de eerste plaats”, zei de zaakwaarnemer tegen Relevo. “De andere aanbiedingen bevinden zich alleen op gespreksniveau.”

View publisher imprint