Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis | OneFootball

Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·29 September 2024

Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis

Article image:Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis
Article image:Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis
  1. 3 min leestijd
Article image:Feyenoord heeft duidelijk probleem en wordt gewezen op duidelijk gemis

© IMAGO

Feyenoord wist niet te winnen op bezoek bij NEC en noteerde daarmee het vierde gelijkspel van dit seizoen. In een analyse van Voetbal International probeert Pieter Zwart de vinger op de zere plek te leggen bij de Rotterdamse club. Hierbij komt de journalist uit op het aantal uitgespeelde kansen van Feyenoord en daarbij het gemis van Calvin Stengs. De 26-jarige dribbelaar ontbreekt momenteel wegens een operatie aan zijn knie.


OneFootball Videos


Op bezoek bij NEC keek Feyenoord na een goede openingsfase na een half uur spelen alsnog tegen een achterstand aan, nadat Thomas Beelen werd verrast door Sontje Hansen. De Rotterdammers ontsnapten na rust aan een tweede tegentreffer en kwamen in de slotfase via Jordan Lotomba op gelijke hoogte. In de blessuretijd ging alsnog bijna mis toen Koki Ogawa op de paal kopte.

Zwart noemt de effectiviteit van de tegenstanders van Feyenoord gedeeltelijkt 'brute pech'. "Wat dat niet is: Feyenoord creëerde zelf weinig uitgespeelde kansen tegen NEC", schrijft hij. "De Rotterdammers hadden meer de bal, kwamen vaker in de zestien en noteerden meer doelpogingen. Alleen was de kwaliteit van deze mogelijkheden vaak matig. Dat paste bij het beeld van een team dat deze jaargang vaker moeite had om vanuit positiespel tot kansen en goals te komen."

Voor Feyenoord is het duidelijk wat deels de oorzaak is voor het bovengenoemde probleem. "Het gemis van Calvin Stengs is een van de verklaringen", schrijft Zwart. "Met hem op het veld scoorde Feyenoord vier keer tegen PSV en vijfmaal tegen PEC Zwolle. De linkspoot is een van de weinige spelers in de selectie van Priske die uit het niets kansen kan creëren met passes."

Stengs werd vorig jaar voor zes miljoen euro, exclusief bonussen, overgenomen van OGC Nice en schitterde namens Feyenoord. De creatieve linkspoot was in 43 wedstrijden voor de Rotterdamse club goed voor 8 doelpunten en 18 assists. Afgelopen zomer leek Stengs te vertrekken naar Charlotte FC, maar deze transfer viel in het water. Nadat hij weer twee duels in actie was gekomen, werd duidelijk dat hij onder het mes moest. Het is niet duidelijk wanneer Stengs terugkeert.

View publisher imprint