FC Twente moet met deze opstelling het Manchester United lastig maken | OneFootball

FC Twente moet met deze opstelling het Manchester United lastig maken | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 September 2024

FC Twente moet met deze opstelling het Manchester United lastig maken

Article image:FC Twente moet met deze opstelling het Manchester United lastig maken
Article image:FC Twente moet met deze opstelling het Manchester United lastig maken

© IMAGO

FC Twente trapt woensdagavond de groepsfase van de Europa League af in het uitduel met Manchester United. Tegen het miljardenelftal van de Engelse topclub zullen de Tukkers het ongetwijfeld lastig gaan krijgen, daar Erik ten Hag de beschikking heeft over diverse grote namen. Volgens het algoritme van FootballTransfers kunnen deze elf namen op basis van Skill met Twente het Manchester United erg lastig maken op Old Trafford.


OneFootball Videos


Na de uitschakeling tegen Red Bull Salzburg over twee wedstrijden in de voorrondes van de Champions League verzekerde Twente zich van een plek in de groepsfase van de Europa League. Hiermee plaatste de club uit Enschede zich voor het eerst sinds 2012 voor een Europese eindronde. Twente trapt het avontuur in de Europa League direct af met een prachtig affiche tegen Manchester United.

Voorafgaand aan het duel gaf Ten Hag al te kennen dat hij zich genoodzaakt voelde om te rouleren binnen het elftal van Manchester United. Volgens Engelse media zal André Onana wel 'gewoon' onder de lat staan, terwijl in de defensie ex-Ajacied Lisandro Martínez plaatsmaakt voor Harry Maguire. Op het middenveld worden Kobbie Mainoo en Christian Eriksen vervangen voor respectievelijk Casemiro en zomeraanwinst Manuel Ugarte en voorin verdwijnt Alejandro Garnacho uit de basis. Hij wordt vervangen door Amad Diallo.

Vermoedelijke opstelling Manchester United: André Onana, Diego Dalot, Matthijs de Ligt, Harry Maguire, Noussair Mazraoui; Manuel Ugarte, Casemiro, Bruno Fernandes; Amad Diallo, Joshua Zirkzee, Marcus Rashford

Voor Joseph Oosting zal het een tactische puzzel worden om de kwaliteiten van Manchester United te neutraliseren. In de persconferentie voorafgaand aan het duel op Old Trafford hield de trainer zijn kaarten nog tegen de borst en gaf hij te kennen niet zeker te weten met welke elf namen hij zou starten. De kans is echter groot dat hij met dezelfde basiself begint als tegen Almere City.

Opstelling FC Twente op basis van Skill

Als er wordt geselecteerd op basis van Skill lijkt Lars Unnerstall (61,8) de overduidelijke nummer één onder de lat. Daarvoor moet Bart van Rooij (Skill van 61,0) de voorkeur krijgen als rechtsback en in het centrum lijken Mees Hilgers en Max Bruns de beste opties, met een Skill van respectievelijk 67,3 en 57,0. Bas Kuipers moet met een Skill van 60,8 de voorkeur krijgen op de linksbackpositie boven Anass Salah-Eddine (52,5).

Op het middenveld moeten op basis van het Skill-algoritme van FootballTransfers Youri Regeer (56,9) en Carel Eiting (59,5) plaatsmaken voor Mathias Kjølø en Michel Vlap, die met een Skill van respectievelijk van 61,3 en 66,2 betere opties zijn dan de twee jeugdexponenten van Ajax. Smaakmaker Sem Steijn is met een Skill van 65,0 de derde speler op het middenveld van Twente, dat Michael Sadilek (Skill van 67,0) nog altijd moet missen door een blessure.

De voorhoede blijft, ook wanneer de basisopstelling gebaseerd wordt op Skill, exact hetzelfde als tegen Almere City. Oosting gaf in dat duel, dat met 0-5 gewonnen werd, de voorkeur aan Sam Lammers boven Ricky van Wolfswinkel. Eerstgenoemde is met een Skill van 63,6 ook de beste optie. Op de flanken springt Daan Rots met een Skill van 67,8 er bovenuit en daarna volgt Michell van Bergen met een Skill van 62,0.

View publisher imprint