Farioli baalt van transfers Ajax: 'Hij weigert erover te klagen, maar...' | OneFootball

Farioli baalt van transfers Ajax: 'Hij weigert erover te klagen, maar...' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·17 October 2024

Farioli baalt van transfers Ajax: 'Hij weigert erover te klagen, maar...'

Article image:Farioli baalt van transfers Ajax: 'Hij weigert erover te klagen, maar...'
Article image:Farioli baalt van transfers Ajax: 'Hij weigert erover te klagen, maar...'

© IMAGO

Francesco Farioli zag Ajax vlak voor het sluiten van de transfermarkt afscheid nemen van Steven Bergwijn en Carlos Forbs. Doordat er geen versterking werd aangetrokken, kampt de Italiaanse coach met een probleem bij de Amsterdamse club. Farioli weigert te klagen over de situatie op de linksbuitenpositie, maar volgens Voetbal International baalt hij er ongetwijfeld van.


OneFootball Videos


Ajax nam vlak aan het einde van de transferperiode eerst afscheid van Forbs, die op huurbasis naar Wolverhampton Wanderers vertrok. Vervolgens klopte Al-Ittihad aan voor Bergwijn, die wel oren had naar een transfer naar Saoedi-Arabië. Farioli zit door de twee uitgaande transfers en het afketsen van de komst van Kamaldeen Sulemana verlegen op de linksbuitenpositie, waar Mika Godts de enige echte optie is bij de Amsterdammers.

"Had Ajax geweten dat Al-Ittihad nog met zo’n bod zou komen voor Bergwijn, dan had de club Forbs vermoedelijk gehouden", schrijft Lentin Goodijk namens het weekblad. "Farioli was blij met de specifieke kwaliteiten van de Portugees, die precies in het profiel voor die positie pasten. De jaarcijfers die Ajax onlangs publiceerde, vertellen alleen dat Ajax ook wel móést verkopen."

Farioli kan nu alleen beschikken over Godts. "Van een negentienjarige buitenspeler, die bezig is aan zijn eerste volledige seizoen op het hoogste niveau, kan moeilijk verwacht worden dat hij drie keer per week constant presteert", aldus Goodijk, die aanstipt dat Farioli creatief moet zijn met de alternatieven. "De opties heeft hij inmiddels vrijwel allemaal uitgeprobeerd. Het maakt echter niet uit of Chuba Akpom, Owen Wijndal of Jaydon Banel daar nu speelt. Ajax levert om verschillende redenen kwaliteit in."

"Farioli weigert er pertinent over te klagen, maar natuurlijk baalt hij er stevig van dat Ajax zo laat in de transferwindow nog Forbs en Bergwijn liet gaan", schrijft Goodijk. " Achteraf is het misgrijpen van Sulemana overigens misschien wel een blessing in disguise geweest: de Ghanese aanvaller van Southampton heeft door blessureleed nog geen minuut bij de selectie gezeten dit seizoen."

View publisher imprint