Erik ten Hag stuurt delegatie naar Ajax en wil toptransfer kapen | OneFootball

Erik ten Hag stuurt delegatie naar Ajax en wil toptransfer kapen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·20 May 2024

Erik ten Hag stuurt delegatie naar Ajax en wil toptransfer kapen

Article image:Erik ten Hag stuurt delegatie naar Ajax en wil toptransfer kapen
Article image:Erik ten Hag stuurt delegatie naar Ajax en wil toptransfer kapen

© IMAGO

Manchester United heeft Jorrel Hato van Ajax op zijn verlanglijstje gezet, zo melden Engelse media. De Engelse topclub heeft meerdere malen scouts naar de Johan Cruijff ArenA gestuurd om de achttienjarige verdediger van dichtbij te bewonderen. Eerder werd Hato al in verband gebracht met Arsenal.


OneFootball Videos


Ajax sloeg twee maanden geleden een grote sloeg met de contractverlenging van Hato. Hierdoor ligt de enkelvoudig Oranje-international nog tot medio 2028 vast en heeft de Amsterdamse club een uitstekende uitgangspositie op de transfermarkt. Ajax wil namelijk komende zomer namelijk niet denken aan een vertrek van Hato.

De situatie is echter zo bij Ajax dat er verkocht moet worden om de huidige selectie van een kwaliteitsimpuls te kunnen voorzien. Hierdoor is de verwachting dat er bij een astronomisch aanbod toch gepraat zal worden over een vertrek van Hato. De talentvolle linkspoot vertegenwoordigt momenteel een Estimated Transfer Value (ETV) van 17,4 miljoen euro.

Manchester United is mogelijk een van de clubs die op korte termijn zal aankloppen bij Ajax. De club van Erik ten Hag is naarstig op zoek naar defensieve versterkingen en Hato geldt als een speler die binnen het profiel past van the Red Devils: jong, multi-inzetbaar en linksbenig. Manchester United zat naar verluidt op de tribune voor Hato tijdens het thuisduel tegen Almere City (3-0 winst).

Naast Manchester United is ook Arsenal geïnteresseerd. The Gunners toonden afgelopen winter al belangstelling, maar grepen toen naast de komst van Hato. Desondanks zou Arsenal momenteel betere papieren hebben dan Manchester United voor de handtekening van Hato.

Hato was dit teleurstellende seizoen een van de weinige lichtpuntjes aan Amsterdamse zijde. De jonge stopper bleef, ondanks de vele trainerswisselingen, het vertrouwen krijgen in de basis en werd slechts één keer voortijdig naar de kant gehaald. Hij deed alleen het laatste competitieduel van Ajax niet mee en kwam in totaal 46 wedstrijden in actie. Hierin was hij goed voor één goal en drie assists.

View publisher imprint