Erik ten Hag staat voor opmerkelijke terugkeer na twee jaar Manchester United | OneFootball

Erik ten Hag staat voor opmerkelijke terugkeer na twee jaar Manchester United | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·3 May 2024

Erik ten Hag staat voor opmerkelijke terugkeer na twee jaar Manchester United

Article image:Erik ten Hag staat voor opmerkelijke terugkeer na twee jaar Manchester United
Article image:Erik ten Hag staat voor opmerkelijke terugkeer na twee jaar Manchester United

© IMAGO

Erik ten Hag wordt door BILD genoemd als mogelijke opvolger van Thomas Tuchel bij Bayern München. De huidige trainer van Manchester United werkte in het verleden al als hoofdtrainer van Bayern München II in Beieren en kent zodoende de filosofie van de club.


OneFootball Videos


Nadat Ten Hag eerder al in verband werd gebracht met een terugkeer naar Ajax, lijkt de Nederlandse oefenmeester nu op het lijstje te staan van Bayern München. Der Rekordmeister zette eerder zijn zinnen op Xabi Alonso, maar de Spanjaard gaf de voorkeur aan een langer verblijf bij landskampioen Bayer Leverkusen. Nadat Julian Nagelsmann en Ralf Rangnick afzegden, komt Bayern München nu mogelijk uit bij Ten Hag.

Ten Hag, die nog tot medio 2025 onder contract staat bij Manchester United, staat behoorlijk onder druk in Engeland. De media zijn niet te spreken over zijn optredens en zien geen vooruitgang in het spel van Manchester United. Om die reden zou de club achter de schermen werken aan zijn vertrek. Een nieuwe uitdaging bij Bayern München zou mogelijk uitkomst kunnen bieden.

De oefenmeester stond tussen 2013 en 2015 onder contract bij Bayern München, waar hij de leiding had over de reserves. Nadien keerde Ten Hag terug naar Nederland om bij FC Utrecht aan de slag te gaan. Ten Hag werkte in Beieren nauw samen met Josep Guardiola, die destijds erg te spreken was over de aanpak van Ten Hag bij Bayern München II.

Ten Hag is daarnaast ook nog altijd de voornaamste kandidaat om aan de slag te gaan bij Ajax als de opvolger van John van ‘t Schip. Al heeft Ajax wel een deadline gesteld: "Alex Kroes heeft Erik ten Hag bovenaan zijn verlanglijstje gezet. Hij is zijn man en Kroes zal tot eind deze maand op hem wachten, want tegen 1 juni moeten ze een beslissing nemen", vertelde Marcel van der Kraan van De Telegraaf bij de podcast Trans Europe Express. "Hij is bereid nog een maand te wachten om te zien of Erik ten Hag de baan per 1 juni zal overnemen."

View publisher imprint