Erik ten Hag komt bij PSV uit voor sterspeler na slecht nieuws uit Parijs | OneFootball

Erik ten Hag komt bij PSV uit voor sterspeler na slecht nieuws uit Parijs | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 July 2024

Erik ten Hag komt bij PSV uit voor sterspeler na slecht nieuws uit Parijs

Article image:Erik ten Hag komt bij PSV uit voor sterspeler na slecht nieuws uit Parijs
Article image:Erik ten Hag komt bij PSV uit voor sterspeler na slecht nieuws uit Parijs

© IMAGO

Erik ten Hag wil de selectie van Manchester United op iedere linie nog versterken deze zomer. Zo is de bedoeling dat Manuel Ugarte van Paris Saint-Germain het middenveld van de club komt versterken. Echter lijkt het een lastig verhaal te worden om de Uruguayaan los te weken uit Parijs, waardoor Ten Hag kijkt naar alternatieven. Bijvoorbeeld naar Joey Veerman van PSV.


OneFootball Videos


Het is geen geheim dat Ugarte bovenaan de shortlist staat bij Manchester United. De middenvelder maakte in de zomer van 2023 voor zestig miljoen euro de overstap van Sporting Portugal naar PSG, maar heeft nog niet kunnen renderen bij de Parijzenaren. Afgelopen seizoen kwam hij tot 37 wedstrijden in het shirt van PSG, waarvan veelal als invaller. Ugarte weet dat de kansen op speeltijd klein zijn in Parijs en wil dan ook vertrekken. Niets voor niets bereikte de middenvelder al een persoonlijk akkoord met Manchester United over een transfer.

Toch is het allerminst zeker dat Ugarte daadwerkelijk de overstap gaat maken. PSG weigert vooralsnog mee te werken, zolang de club geen vervanger heeft aangetrokken. João Neves staat bovenaan de lijst en moet naar verluidt 110 miljoen euro kosten. Echter lijkt PSG niet van plan om een dergelijk bedrag op tafel te leggen voor de middenvelder van Benfica, waardoor de overstap van Ugarte vooralsnog stil staat.

Dus kijkt Ten Hag naar alternatieven, wetende dat de competitie al over enkele weken begint. Volgens Engelse media is Veerman een van de kandidaten om het middenveld van Manchester United te versterken. De spelmaker van PSV verscheen eerder ook al bij aartsrivaal Liverpool op de shortlist, wat door Rik Elfrink vervolgens werd ontkracht. Desondanks is de kans groot dat Veerman deze zomer een toptransfer gaat maken. De middenvelder kende een uitstekend jaar bij PSV en zag zijn Estimated Transfer Value stijgen naar een hoogte van 22,1 miljoen euro.

Mocht de deal met Ugarte niet snel rondkomen, is de kans groot dat Manchester United door gaat pakken bij PSV voor Veerman. Veerman was vorig seizoen een van de uitblinkers in de Eredivisie. De middenvelder was met 16 assists de assistkoning van de Nederlandse competitie en creëerde liefst 130 kansen, 59 meer dan Feyenoorder Calvin Stengs.

View publisher imprint