Erik ten Hag dringt bij clubleiding United aan op transfer van 60 miljoen euro | OneFootball

Erik ten Hag dringt bij clubleiding United aan op transfer van 60 miljoen euro | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 June 2024

Erik ten Hag dringt bij clubleiding United aan op transfer van 60 miljoen euro

Article image:Erik ten Hag dringt bij clubleiding United aan op transfer van 60 miljoen euro
Article image:Erik ten Hag dringt bij clubleiding United aan op transfer van 60 miljoen euro

© IMAGO

Manchester United is begonnen met gesprekken met Erik ten Hag over het transferbeleid, nadat onlangs bekend werd dat de Nederlander langer mag aanblijven op Old Trafford. De manager dringt vooral aan op de komst van twee nieuwe centrale verdedigers. OGC Nice-verdediger Jean-Clair Todibo staat al langer op de lijst United, maar nu blijkt ook Leny Yoro (LOSC Lille) hoog op de lijst van zowel Ten Hag als de clubleiding van the Red Devils te staan.


OneFootball Videos


INEOS, het bedrijf van mede-eigenaar Sir Jim Ratcliffe, heeft volgens Engelse media duidelijk gemaakt dat de eerste wedstrijden van het komende seizoen veel beter moeten zijn dan de duels van afgelopen seizoen. De coach heeft daarom bij de clubleiding aangedrongen om snel stappen te zetten op de transfermarkt. De komst van een ervaren centrale verdediger geniet daarbij prioriteit. De club sorteert daarmee voor op het vertrek van Raphaël Varane, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van Saoedische clubs.

Todibo geldt daarbij als een van de voornaamste doelwitten. United wil zich komende zomer opnieuw melden bij OGC Nice, dat ook eigendom is van INEOS. De 24-jarige Fransman staat tevens in de belangstelling van het Liverpool van Arne Slot. Op Anfield geeft men echter de voorkeur aan de komst van Willian Pacho (Eintracht Frankfurt) en Gonçalo Inácio (Sporting Portugal).

Ook Yoro staat nadrukkelijk in de belangstelling van United. De Engelse recordkampioen ondervindt daarbij echter concurrentie van Real Madrid, dat in hem de ideale opvolger van Nacho Fernández ziet. De 34-jarige Spanjaard vertrekt na 22 jaar transfervrij bij de Koninklijke. Ondanks die concurrentie is United van plan om een concrete poging te wagen voor de achttienjarige rechtspoot, die een prijskaartje van zestig miljoen euro om zijn nek heeft hangen. De club wil daarnaast het contract van Jonny Evans (36) verlengen, vermoedelijk zodat hij als mentor voor de jongere verdedigers kan optreden.

View publisher imprint