El Ahmadi: 'Toen ik met hem bij Feyenoord speelde, was hij op 60 procent nog de beste' | OneFootball

El Ahmadi: 'Toen ik met hem bij Feyenoord speelde, was hij op 60 procent nog de beste' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·23 September 2024

El Ahmadi: 'Toen ik met hem bij Feyenoord speelde, was hij op 60 procent nog de beste'

Article image:El Ahmadi: 'Toen ik met hem bij Feyenoord speelde, was hij op 60 procent nog de beste'
Article image:El Ahmadi: 'Toen ik met hem bij Feyenoord speelde, was hij op 60 procent nog de beste'

© IMAGO

Bij het ESPN-programma Dit was het Weekend heeft Karim El Ahmadi zondagavond teruggeblikt op zijn tijd als ploeggenoot van PSV'er Rick Karsdorp. De rechtsback maakte zijn rentree op de Nederlandse velden, als invaller in het met 1-3 gewonnen uitduel bij Fortuna Sittard. El Ahmadi heeft eerder met de verdediger samengespeeld bij Feyenoord.


OneFootball Videos


"Ik ken hem nog uit de tijd dat hij met mij speelde. Op de training was hij op zestig procent nog steeds de beste, ik vond hem echt héél goed", aldus de analist van ESPN. "Qua alles, hij was sterk, snel..." Bij Feyenoord kwam Karsdorp in 123 wedstrijden tot 3 goals en 24 assists. In de zomer van 2017 werd hij voor zestien miljoen euro aan AS Roma verkocht.

"Ik heb hem wel een beetje gevolgd bij AS Roma, daar heeft hij toch niet het maximale eruit gehaald", stelt El Ahmadi vervolgens. Karsdorp stond zeven jaar onder contract bij de Romeinen, waarvoor hij uiteindelijk 157 wedstrijden zou spelen. In 2022 won hij - uitgerekend ten koste van zijn jeugdliefde Feyenoord - de Conference League. "Ik had verwacht dat hij daar heel makkelijk mee zou kunnen. Ik vond hem én Terence Kongolo in het jaar dat we kampioen werden echt geweldig." Laatstgenoemde speelt inmiddels ook weer in de Eredivisie: hij staat onder contract bij NAC Breda.

Kenneth Perez deelde de mening die El Ahmadi over Karsdorp uitsprak niet: "Die heeft het toch best wel goed gedaan, voor een Eredivisiespeler die naar het buitenland gaat?", zei hij over de drievoudig Oranje-international. "Als je ziet hoe spelers over het algemeen terechtkomen na hun stap naar het buitenland, dan heeft hij het wel naar behoren gedaan", meent de Deen.

Karsdorp blikte na afloop van het duel in Limburg terug op zijn verhuizing naar het Philips Stadion. "PSV kwam en zo was mijn keuze snel gemaakt", aldus Karsdorp, die niets van Feyenoord hoorde deze zomer. "Iedereen weet dat ik een Feyenoorder ben, maar nee. Er is vorig jaar en twee jaar geleden contact geweest." De voormalig Feyenoorder kon transfervrij aangetrokken worden door PSV, nadat zijn contract bij Roma ontbonden werd.

View publisher imprint