Duitsland - Denemarken gestaakt na minutenlange campagne van Jeroen Grueter | OneFootball

Duitsland - Denemarken gestaakt na minutenlange campagne van Jeroen Grueter | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·29 June 2024

Duitsland - Denemarken gestaakt na minutenlange campagne van Jeroen Grueter

Article image:Duitsland - Denemarken gestaakt na minutenlange campagne van Jeroen Grueter

De wedstrijd tussen Duitsland en Denemarken is zaterdagavond enige tijd stilgelegd. Vanwege noodweer achtte scheidsrechter Michael Oliver het niet verstandig om door te voetballen. Na een onderbreking van circa twintig minuten werd het duel hervat.

Voorafgaand aan de wedstrijd was al noodweer voorspeld in en nabij Dortmund, de stad waarin de achtste finale wordt gespeeld. Gaandeweg de eerste helft waren blikseminslagen te horen. Na de 35ste minuut besloot Oliver de wedstrijd stil te leggen. Daarna vielen er ook grote hagelstenen op het veld.


OneFootball Videos


"Het is eigenlijk onverantwoord en onvoorstelbaar dat er nu wordt doorgevoetbald, want stel je voor dat er iets gebeurt", zei commentator Jeroen Grueter tijdens de wedstrijd, toen de blikseminslagen nog niet te horen waren. "Het komt nu met bakken naar beneden. Hoe kan de scheidsrechter de wedstrijd nu niet stilleggen?"

Grueter gaf gedurende de eerste helft constant updates over het weer en wilde dus dat Oliver de wedstrijd stillegde, wat uiteindelijk ook gebeurde.

View publisher imprint