Driessen zet zijn vraagtekens bij Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan' | OneFootball

Driessen zet zijn vraagtekens bij Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·30 September 2024

Driessen zet zijn vraagtekens bij Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan'

Article image:Driessen zet zijn vraagtekens bij Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan'
Article image:Driessen zet zijn vraagtekens bij Farioli: 'Ajax heeft tot dusver geen klote gedaan'

© Videostill Vandaag Inside

Valentijn Driessen uit stevige kritiek op het rotatiebeleid van Ajax-trainer Francesco Farioli, die veel wisselt om spelers fysiek te sparen. In de podcast Kick-Off verwijst Driessen naar de recente periode waarin Ajax, volgens hem, geen zware inspanningen hoefde te leveren en toch opteerde voor veel wissels tegen RKC Waalwijk (0-2). Hij benadrukt dat clubs zoals Liverpool een kern van dertien of veertien spelers gebruiken, die bijna alles spelen.


OneFootball Videos


"Slot heeft bij Liverpool gewoon een kern van dertien of veertien mensen, en die spelen alles”, zegt Driessen maandag in Kick-Off van De Telegraaf. “En dat zou bij Ajax niet kunnen?" Daarnaast stelt Driessen dat Ajax niet is blootgesteld aan moeilijke tegenstanders en alsnog rustdagen kreeg. Volgens Driessen is het dan ook onvoorstelbaar dat spelers tegen RKC Waalwijk rust moesten krijgen. Kian Fitz-Jim, Bertrand Traoré en Mika Godts namen Ajax afgelopen donderdag in de thuiswedstrijd tegen Besiktas bij de hand en hadden een groot aandeel in de 4-0 overwinning, maar Farioli besloot het op bezoek bij RKC desondanks anders aan te pakken. Hij gunde de uitblinkers van een paar dagen geleden rust en koos bij de aftrap voor onder meer Branco van den Boomen, Christian Rasmussen en Jaydon Banel.

Driessen snapt daar helemaal niets van: "Ze hebben tot dusver geen klote gedaan", zegt de journalist "Ze hebben alleen maar makkelijke tegenstanders gehad, en nog een paar dagen vrij gehad. Waar gaat dit over?" Volgens Mike Verweij wordt er gedaan alsof Europees topvoetbal hogere wiskunde is. "Er werd altijd Europees gevoetbald. Als je dat niet wil, of niet kan, of de selectie er niet voor hebt, trek je dan terug.”

Het lijkt raadzaam dat iemand binnen Ajax de trainer er eens op aanspreekt dat dit ‘pokeren’ ongeplaatst is

- Mike Verweij, De Telegraaf

“Misschien moeten ze Hesterine de Reus de plek van Farioli in laten nemen”, zegt een cynische Verweij. De coach van de Ajax vrouwen baarde afgelopen weekend opzien door te roepen dat de uitschakeling in de Champions League voor de rust en planning van de speelsters niet zo slecht uitkwam. "Trainerschap is ook een beetje gevoel. Het is zo vermoeiend. Stel die gasten op, en als het echt niet meer gaat dan haal je ze eraf."

Verweij schreef afgelopen weekend in de krant dat het pokeren van Farioli grote gevolgen kon hebben op het resultaat in Waalwijk en dat de Italiaanse oefenmeester een behoorlijk risico nam. “De vervangers van Godts en Traoré, de jonkies Jaydon Banel (19) en Christian Rasmussen (21), lieten zien vooralsnog Jong Ajax-materiaal te zijn. Met zijn opstelling gaf Farioli ongetwijfeld onbedoeld een signaal aan RKC af dat hij dacht het karwei ook met een aantal B-keuzes te kunnen klaren”, zo leest het. Dat vindt Verweij onbegrijpelijk, zeker nadat het eerder dit seizoen met een B-elftal misging tegen NAC (2-1 verlies). “Het lijkt raadzaam dat iemand binnen Ajax de trainer er eens op aanspreekt dat dit ‘pokeren’ ongeplaatst is”, zo schreef de verslaggever dan ook.

View publisher imprint