Driessen clasht met Koeman en weet wie de spits van Oranje wordt | OneFootball

Driessen clasht met Koeman en weet wie de spits van Oranje wordt | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·11 September 2024

Driessen clasht met Koeman en weet wie de spits van Oranje wordt

Article image:Driessen clasht met Koeman en weet wie de spits van Oranje wordt
Article image:Driessen clasht met Koeman en weet wie de spits van Oranje wordt

© IMAGO

Ronald Koeman heeft als bondscoach van Oranje twee opties voor de spitspositie erbij na de interlands tegen Bosnië (5-2 winst) en Duitsland (2-2). Valentijn Driessen vroeg na afloop van de laatste interland of hij al een keuze tussen Brian Brobbey en Joshua Zirkzee had gemaakt, wat leidde tot irritatie bij Koeman. In zijn column in De Telegraaf schrijft Driessen te weten wie de eerste spits van Oranje wordt.


OneFootball Videos


Zirkzee debuteerde tijdens het EK 2024 voor Oranje, maar kon zich in de geringe speeltijd die hij kreeg niet onderscheiden. Dit deed hij wel tegen Bosnië, waartegen hij scoorde en een assist gaf. Koeman koos de volgende interland tegen Duitsland voor Brobbey, die eveneens een sterke indruk achterliet en dit bekroonde met een assist. Zodoende staat Koeman mogelijk voor een dilemma de volgende interlandperiode.

Tijdens de persconferentie na afloop van Nederland-Duitsland werd Koeman gevraagd naar Zirkzee en Brobbey. "Het zijn andere types", stelde de bondscoach, die vervolgens inging op het optreden van de laatstgenoemde spits. "Ik vond Brobbey ook supersterk. Jonathan Tah had natuurlijk aan alle kanten problemen en moest veel overtredingen maken. Hij was gevaarlijk, sterk, hij hield de bal vast, had diepte in zijn spel en bereidt de tweede goal voor. Ik kan niet meer vragen van Brian."

"Wie wordt dan de nieuwe vaste spits?", vraagt Driessen vervolgens naar aanleiding van een uitspraak van Koeman. Een vraag die voor irritatie zorgt bij de bondscoach. "Ik heb dat niet gezegd", opende Koeman, die zou hebben verteld dat de eerste spits speelt tijdens de eerstvolgende interland tegen Hongarije. "Het liefst ga je naar een vaste spits toe, maar beiden kunnen dit zijn. Dus wat wil je nou horen van mij? Beide kunnen spelen."

In zijn column stelt Driessen meer te weten over de spitsenstrijd in Oranje. "Al voor aanvang liet de bondscoach weten dat hij de volgende interlandperiode tegen Hongarije en opnieuw Duitsland met de nieuwe vaste spits van Oranje gaat spelen", legt de chef voetbal van De Telegraaf. Hetgeen wat door Koeman wordt ontkend. Driessen weet echter wie de eerste spits wordt. "Dat wordt Zirkzee", besluit hij zijn column.

Driessen was daarnaast niet ontevreden over het optreden van Brobbey in de basis bij Oranje. "De Ajacied presteerde naar behoren met een voor-assist en assist bij de Nederlandse doelpunten, maar schoot ook onbeholpen over bij een reuzekans in de tweede helft", aldus Driessen met een kritische noot. "Het is een hoop kracht, strijd en goede wil, maar de pure kwaliteit aan de bal die Zirkzee heeft en waardoor Oranje meer aan voetballen toekomt ontbreekt."

View publisher imprint