Dortmund verrast met komst van Ajax-beul uit Nederland | OneFootball

Dortmund verrast met komst van Ajax-beul uit Nederland | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 May 2024

Dortmund verrast met komst van Ajax-beul uit Nederland

Article image:Dortmund verrast met komst van Ajax-beul uit Nederland
Article image:Dortmund verrast met komst van Ajax-beul uit Nederland

© IMAGO/FootballTransfers

Jordi Paulina maakt een absolute droomtransfer. Borussia Dortmund neemt de aanvallende middenvelder na dit seizoen over van USV Hercules, zo maken de clubs donderdag via de officiële kanalen bekend. De Utrechtse amateurclub genoot een half jaar geleden nationale en zelfs internationale bekendheid door Ajax (3-2) uit de TOTO KNVB Beker te kegelen.


OneFootball Videos


De negentienjarige Paulina speelde in de jeugd bij VV Jonathan en FC Utrecht, alvorens hij naar Hercules trok. Dit seizoen was de tiener, die aan zijn derde jaar bezig is, in 31 officiële wedstrijden goed voor 9 treffers en 2 assists. De aanvallende middenvelder deed op 21 december vorig jaar ook mee toen Hercules tegenover Ajax stond en verzorgde de assist bij de vroege openingstreffer van Tim Pieters.

De zege van Hercules op Ajax was zonder meer de grootste stunt in de Nederlandse bekergeschiedenis. Een ronde later dolven de amateurs alsnog het onderspit. SC Cambuur was, enigszins met hangen en wurgen, een maatje te groot in de extra tijd: 3-4. Paulina gaf ook in deze wedstrijd een assist.

Paulina sluit in eerste instantie aan bij de Onder 23 van Dortmund, dat uitkomt in de 3. Liga. De ploeg van trainer Jan Zimmermann staat momenteel elfde op het derde niveau van Duitsland en heeft met Prince Aning al een Nederlander in de selectie. Paulina heeft een contract getekend tot de zomer van 2027 in Dortmund.

View publisher imprint