Dirk Kuyt scout in de Eredivisie: verdediger wordt gekeurd en tekent driejarig contract | OneFootball

Dirk Kuyt scout in de Eredivisie: verdediger wordt gekeurd en tekent driejarig contract | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·19 June 2024

Dirk Kuyt scout in de Eredivisie: verdediger wordt gekeurd en tekent driejarig contract

Article image:Dirk Kuyt scout in de Eredivisie: verdediger wordt gekeurd en tekent driejarig contract

Brian Plat staat op het punt om te vertrekken naar het Belgische Beerschot van Dirk Kuyt, zo weet journalist Sacha Tavolieri dinsdag te melden. Volgens de Belgische verslaggever staat Plat, wiens contract afliep bij FC Volendam, op het punt om zijn eerste avontuur in het buitenland aan te gaan.

Plat (24) doorliep de gehele jeugdopleiding van FC Volendam, waarna hij aansloot bij het eerste elftal van de Palingboeren. Hij kwam tot 27 wedstrijden in de Eredivisie, maar gaat na de degradatie van Het Andere Oranje voor het eerst een avontuur buiten het vissersdorp aan. Dat is direct een buitenlands avontuur, want volgens Belgische media staat Beerschot op het punt om zich te versterken met de centrale verdediger.


OneFootball Videos


De geboren Volendammer, die ook als rechtsback uit de voeten kan komen, zal in België gaan samenwerken met Kuyt als trainer. De oud-speler van onder meer Liverpool en Feyenoord promoveerde dit seizoen met Beerschot naar de Jupiler Pro League en heeft zijn contract bij de Kielse Ratten.

Update: Plat ondergaat medische keuring en tekent voor drie seizoenen bij Beerschot

De overstap van Brian Plat naar Beerschot is zo goed als rond. Journalist Mounir Boualin van FCUpdate weet dat hij woensdag de medische keuring ondergaat en daarna een driejarig contract tekent bij de club van Dirk Kuyt. Plat komt transfervrij over van FC Volendam, nadat zijn contract daar afliep.

View publisher imprint