Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt' | OneFootball

Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·10 May 2024

Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Article image:Derksen: 'Te gek voor woorden als hij de nieuwe trainer van Ajax wordt'

Johan Derksen noemt het in Vandaag Inside 'te gek voor woorden' dat de Italiaan Francesco Farioli mogelijk de nieuwe trainer van Ajax wordt. Na het afhaken van Graham Potter is de huidige trainer van OGC Nice een van de overgebleven kandidaten op het Amsterdamse verlanglijstje waarop ook de naam Erik ten Hag prijkt. Chris Woerts oppert een derde optie, die Derksens goedkeuring wél weg kan dragen.

Het nieuws dat Potter de stekker uit de onderhandelingen met Ajax heeft getrokken wordt donderdag kort besproken in de talkshow. "Hij is er niet uitgekomen met Kroes. En Kroes is een harde onderhandelaar", zegt sportmarketeer Woerts. Derksen sorteert alvast voor op de mogelijkheid dat de Amsterdammers nu door gaat schakelen naar Farioli. "Ik zou het te gek voor woorden vinden als die jongen van Nice zou komen. Bij een paar clubjes is hij keeperstrainer geweest, die heeft twee onduidelijke clubs in Turkije gehad en zit nu bij Nice. Hij is 35 jaar, heeft totaal nog geen ervaring. Die geef je toch Ajax onder deze moeilijke omstandigheden niet?"


OneFootball Videos


Woerts oppert vervolgens dat Pascal Jansen, die sinds zijn ontslag bij AZ zonder club zit, een betere optie voor Ajax zou zijn. "Dat zou een prima man zijn", reageert Derksen positief. "Die opleider, die man die de opleiding deed bij AZ (Marijn Beuker, red.), die zit ook al bij Ajax, dus hij en Jansen hebben al samengewerkt."

View publisher imprint