De Ligt ontvangt topaanbieding: akkoord op korte termijn verwacht | OneFootball

De Ligt ontvangt topaanbieding: akkoord op korte termijn verwacht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·1 July 2024

De Ligt ontvangt topaanbieding: akkoord op korte termijn verwacht

Article image:De Ligt ontvangt topaanbieding: akkoord op korte termijn verwacht
Article image:De Ligt ontvangt topaanbieding: akkoord op korte termijn verwacht

© IMAGO

Matthijs de Ligt is dicht bij zijn gewenste transfer van Bayern München naar de Premier League. De 24-jarige centrale verdediger heeft een contractvoorstel ontvangen van Manchester United, zo meldt De Telegraaf maandagochtend. De verwachting is dat er op korte termijn een akkoord kan worden bereikt. Ondertussen is Manchester United ook in onderhandeling met Bayern over de transfersom.


OneFootball Videos


De Ligt streek twee jaar geleden neer bij Bayern, maar kreeg onlangs de boodschap dat hij op de nominatie stond om verkocht te worden. De Oranje-international bood zich naar verluidt vervolgens aan bij tal van Engelse topclubs. Manchester United besloot uiteindelijk toe te slaan en de komst van De Ligt heeft zodoende nu 'topprioriteit'.

Er werd al melding gemaakt dat de clubleiding van Manchester United in gesprek zou zijn met het management van De Ligt. De rechtsbenige stopper blijkt nu een contractaanbieding tot medio 2029 hebben ontvangen, zo schrijft journalist Mike Verweij. Het is niet bekend welk jaarsalaris De Ligt is aangeboden. Volgens Capology strijkt hij momenteel zestien miljoen euro per jaar opstrijken bij Bayern.

Bronnen rond Manchester United melden dat er op korte termijn een akkoord verwacht wordt. De Engelse topclub moet echter nog wel een akkoord bereiken met Bayern over de transfersom voor De Ligt. Volgens berichtgeving uit Engeland zou de Duitse topclub zeventig miljoen euro verlangen voor de mandekker. Manchester United zou niet verder willen gaan dan vijftig miljoen euro.

View publisher imprint