Daan Heymans ondergaat metamorfose bij Charleroi: 'Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Tim Smolders' | OneFootball

Daan Heymans ondergaat metamorfose bij Charleroi: 'Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Tim Smolders' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·17 September 2024

Daan Heymans ondergaat metamorfose bij Charleroi: 'Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Tim Smolders'

Article image:Daan Heymans ondergaat metamorfose bij Charleroi: 'Er wordt zelfs een vergelijking gemaakt met Tim Smolders'

Sporting Charleroi staat momenteel derde in de Jupiler Pro League met een 12 op 21. Dit hebben de Carolo's helemaal te danken aan Daan Heymans die na een moeilijk seizoen er weer helemaal bovenop is gekomen.

De 25-jarige middenvelder, die eerder bij Waasland-Beveren indruk maakte en een transfer naar het Italiaanse Venezia. Sinds zijn terugkeer naar België liep het echter minder vlot voor Heymans.


OneFootball Videos


Vorig seizoen kende hij moeilijkheden met de supporters en bleef het aantal doelpunten beperkt. Ook de frustraties groeiden, zeker omdat hij vaak het doelkader raakte zonder resultaat.

Heymans vertelt dat hij onder zijn vorige coach, Felice Mazzu, in een negatieve spiraal terechtkwam. "Op de trainingen reageerde ik op elke beslissing van de trainer," geeft hij toe aan Extra Time. Maar sinds de komst van Rik De Mil is er een ommekeer gekomen.

De nieuwe trainer wist Heymans weer vertrouwen te geven. Tijdens de Relegation Play-offs van vorig seizoen begon dan ook het tij te keren. Charleroi won wedstrijden, en Heymans begon weer te scoren. Deze positieve flow zette zich voort in het nieuwe seizoen.

Met zes doelpunten na zeven wedstrijden is Daan Heymans nu al de revelatie van de competitie. Als hij deze vorm vasthoudt, kan de aanvaller een van de meest besproken spelers van het seizoen worden in de Jupiler Pro League.

In het voetbalprogramma Extra Time werd zijn indrukwekkende seizoenstart dan ook uitvoerig besproken door de tafelgasten. Filip Joos prees zijn snelle balbehandeling en noemde het "een zeldzame kwaliteit op Europese velden". Wesley Sonck vergeleek hem zelfs met oud-speler Tim Smolders.

View publisher imprint