Complimenten voor Ueda; Zechiël en Milambo winnen met Jong Oranje | OneFootball

Complimenten voor Ueda; Zechiël en Milambo winnen met Jong Oranje | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·10 October 2024

Complimenten voor Ueda; Zechiël en Milambo winnen met Jong Oranje

Article image:Complimenten voor Ueda; Zechiël en Milambo winnen met Jong Oranje

Ayase Ueda heeft met Japan een zwaarbevochten overwinning geboekt op Saudi-Arabië. De Samurai Blue kwamen al vroeg op voorsprong dankzij een doelpunt van Crystal Palace-middenvelder Daichi Kamada. Ueda speelde drie kwartier in het uitverkochte King Abdullah International Stadium, met ruim zestigduizend toeschouwers.

Ondanks het vroege doelpunt had Japan op geen enkel moment de controle over de wedstrijd. Saudi-Arabië zocht veelvuldig de aanval, zonder tot echt grote kansen te komen. Ueda werkte hard en kreeg regelmatig complimenten van de commentator voor zijn werklust. Ueda was in de counter vaak gevaarlijk, maar het leverde dit keer geen doelpunt op voor het nationale elftal.


OneFootball Videos


Het WK-kwalificatieduel van Japan werd uiteindelijk met 2-0 gewonnen. Na drie duels heeft Japan negen punten behaald, en dat is goed voor de eerste plaats in groep B. Naast Japan en Saudi-Arabië nemen ook Bahrein, Australië, Indonesië en China deel aan de groep. Ueda speelt met Japan dinsdagmiddag tegen Australië om 12:35 uur Nederlandse tijd.

Geen minuten voor Milambo

Donderdagavond stond er ook een vriendschappelijke wedstrijd voor Jong Oranje op het programma. Gjivai Zechiël maakte tijdens de wedstrijd tegen Jong Mexico zijn debuut in de basis. Antoni Milambo bleef dit keer de volledige wedstrijd op de bank. In het stadion van Heracles Almelo werd er met 1-0 gewonnen dankzij een doelpunt van AZ-speler Maxim Dekker.

View publisher imprint