Club Brugge krijgt weeral klap: mogelijk weer een jaar vertraging voor ze kunnen bouwen | OneFootball

Club Brugge krijgt weeral klap: mogelijk weer een jaar vertraging voor ze kunnen bouwen | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: VOETBALKRANT.COM

VOETBALKRANT.COM

·6 July 2024

Club Brugge krijgt weeral klap: mogelijk weer een jaar vertraging voor ze kunnen bouwen

Article image:Club Brugge krijgt weeral klap: mogelijk weer een jaar vertraging voor ze kunnen bouwen

Club Brugge kreeg recentelijk een omgevingsvergunning voor een nieuw stadion, wat hoop gaf aan de club. Echter, de buurtbewoners hebben weer beroep aangetekend tot grote ergernis van blauw-zwart.

De buurtbewoners zijn een beroepsprocedure gestart bij zowel de Raad van State als de Raad voor Vergunningsbetwistingen. Ze hebben een ultieme poging tot overleg met het stadsbestuur afgewezen.


OneFootball Videos


Bewoner Toon Van Moerbeke uitte zorgen dat de club toekomstige activiteiten zoals concerten wil organiseren zonder deze plannen formeel af te wijzen, wat het overleg onconstructief zou maken. Ongeveer 300 gezinnen kiezen daarom voor een juridische aanpak en trokken zich terug uit het overleg.

Brugs burgemeester Dirk De fauw bevestigde dat er al een eerste verzoekschrift is binnengekomen bij de Raad van State tegen een unanieme beslissing van de Brugse gemeenteraad betreffende de rooilijnplannen en de wegenaanleg.

Een tweede procedure komt eraan bij de Raad voor Vergunningsbetwistingen, waar de bewoners de omgevingsvergunning verleend door Zuhal Demir willen aanvechten.

30.000 in plaats van 40.000 plaatsen

Deze juridische stappen kunnen het stadionproject mogelijk weer met een jaar vertragen. De bewoners streven naar een stadion voor maximaal 30.000 fans in plaats van de geplande 40.000.

View publisher imprint