Bueno en Trauner terug in wedstrijdselectie voor NEC-uit | OneFootball

Bueno en Trauner terug in wedstrijdselectie voor NEC-uit | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FR12.nl

FR12.nl

·27 September 2024

Bueno en Trauner terug in wedstrijdselectie voor NEC-uit

Article image:Bueno en Trauner terug in wedstrijdselectie voor NEC-uit

Feyenoord kan tegen NEC Nijmegen weer beschikken over Hugo Bueno. De Spanjaard behoort tot de wedstrijdselectie voor de uitwedstrijd van zaterdagavond. Gernot Trauner is ook beschikbaar. Voor Bart Nieuwkoop komt het duel van dit weekend nog te vroeg. Calvin Stengs traint nog niet mee en is voorlopig nog niet beschikbaar.

"Met Trauner en Bueno gaat het heel goed," vertelt Priske op het persmoment van vrijdagmiddag. "Ze zijn allebei beschikbaar en behoren tot de wedstrijdselectie van zaterdagavond. Nieuwkoop is nog op weg terug. Hij heeft deze week enkele goede sessies gehad. Gisteren stond hij op het trainingsveld, maar is nog niet volledig vrij in zijn bewegingen. We hebben besloten om hem een extra dag met de fysio's te geven. Ik hoop dat hij woensdag beschikbaar is."


OneFootball Videos


Met Calvin Stengs is Feyenoord voorzichtig. De middenvelder is geopereerd aan zijn knie en zijn herstel verloopt voorspoedig. Priske wil geen datum vastprikken voor zijn rentree. "Calvin werkt nog aan zijn herstel van zijn blessure. We maken stappen met hem, maar we zijn voorzichtig. We willen hem voor een langere periode fit houden en we willen geen terugslag in zijn herstel.''

Met de aanstaande terugkeer van Bart Nieuwkoop heeft Priske weer meer opties in zijn selectie. De 28-jarige verdediger begon tegen FC Groningen nog als rechtsbuiten. "Ik zie hem natuurlijk vooral als rechtsback, daar moet hij ons helpen. Ik heb vorig jaar gezien dat hij ons ook kan helpen als rechtsbuiten. Hij is een van de spelers die je graag in je selectie wilt hebben omdat hij multi-inzetbaar is. Bart brengt altijd veel energie en heeft een goede mentaliteit."

View publisher imprint