Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi | OneFootball

Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·18 May 2024

Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

Article image:Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi
Article image:Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

© IMAGO

Vijf spelers van Barcelona zijn niet tevreden over het management van Xavi Hernández, meldt Mundo Deportivo. De 44-jarige Spanjaard is de laatste dagen veelvuldig in het nieuws vanwege een mogelijk vertrek. Meerdere Spaanse media meldden vrijdag dat Barcelona de oefenmeester alsnog op straat zou zetten, maar Xavi zelf ontkrachtte de geruchten.


OneFootball Videos


De opmerkingen van de trainer over de financiële situatie van de club zouden bij Joan Laporta in het verkeerde keelgat geschoten zijn en de voorzitter van de club zou hebben besloten dat hij moet vertrekken. Het ontslag zou aangekondigd worden na de thuiswedstrijd tegen Rayo Vallecano op zondag. Barcelona kan daarin de tweede plek veiligstellen door te winnen van de club uit Madrid. Als Barça punten laat liggen, kan Girona op de laatste speeldag nog boven de club van onder meer Frenkie de Jong eindigen.

Article image:Bom barst bij Barcelona: vijf spelers keren zich tegen Xavi

© IMAGO - Robert Lewandowski is een van de spelers die naar verluidt ontevreden is over Xavi.

Xavi snapt echter niet waar de verhalen vandaan komen en zegt 'nul twijfel' te hebben. Hij weet niets van problemen tussen hem en Laporta. "Hij heeft me positieve berichten gestuurd, niets anders. We richten ons op de wedstrijd van zondag. Er is helemaal niets veranderd. Ik houd van dit team. We hebben een heleboel topspelers, waarvan er veel afkomstig zijn van La Masía."

Nu zijn er ook geruchten opgedoken over ontevredenheid binnen de spelersgroep. Onder de ontevreden spelers zijn Robert Lewandowski en Vitor Roque. Eerstgenoemde wil graag bij de club blijven, maar is niet blij dat hij de laatste tijd vaak gewisseld wordt. In de afgelopen acht wedstrijden die de Pool speelde, maakte hij slechts twee keer de negentig minuten vol. De ontevredenheid van Roque is geen geheim en zijn zaakwaarnemer heeft al aangegeven op zoek te gaan naar een nieuwe club als zijn cliënt binnenkort niet meer aan spelen toekomt.

Ook João Félix is ontevreden. De Portugees, dit seizoen door Barcelona gehuurd van Atlético Madrid, moet de laatste tijd steeds vaker genoegen nemen met een rol als reserve. Zijn laatste basisplaats dateert van 13 april, toen hij de winnende goal maakte in de uitwedstrijd tegen Cádiz (0-1). Raphinha is eveneens niet te spreken over het management van Xavi. De Braziliaan is basisspeler in vrijwel alle belangrijke wedstrijden van Barcelona, maar is ook niet gediend van het wisselbeleid. Als voorbeeld wordt zijn wissel in de wedstrijd tegen Valencia genoemd. De vleugelaanvaller moest in dat duel, dat Barcelona met 4-2 won, na 66 minuten gewisseld voor João Félix.

Als laatste noemt Mundo Deportivo de naam van Ronald Araújo. De 25-jarige Uruguayaan is vaste waarde bij Barcelona, maar speelde tegen zowel Real Sociedad als Almería niet. De twee zouden onderling 'enige onenigheid' hebben gehad. Deze is inmiddels echter besproken, weet de sportkrant te melden.

View publisher imprint