'Bizarre wending in strijd om Etienne Vaessen: grootste club van Azië komt met lucratief aanbod' | OneFootball

'Bizarre wending in strijd om Etienne Vaessen: grootste club van Azië komt met lucratief aanbod' | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·20 June 2024

'Bizarre wending in strijd om Etienne Vaessen: grootste club van Azië komt met lucratief aanbod'

Article image:'Bizarre wending in strijd om Etienne Vaessen: grootste club van Azië komt met lucratief aanbod'

Voetbal International maakt in de nacht van donderdag op vrijdag melding van een 'bizarre wending' in de strijd om de handtekening van doelman Etienne Vaessen, die RKC Waalwijk transfervrij gaat verlaten. Waar FC Groningen lange tijd de beste papieren leek te hebben, heeft het Iraanse Persepolis FC zich volgens het weekblad plotseling met een 'lucratief aanbod' bij de keeper gemeld.

Vaessen verlaat Waalwijk na acht seizoenen, waar hij niet minder dan 210 wedstrijden onder de lat stond. Volgens VI was het tot zeer kortgeleden overduidelijk dat de keeper voor FC Groningen zou kiezen, waar hij voor drie seizoenen kon tekenen met een optie voor een extra jaar. De promovendus zou daarmee onder meer NAC, Willem II, AZ, Feyenoord én PSV hebben afgetroefd, ware het niet dat er nu een nieuwe speler op het toneel is verschenen.


OneFootball Videos


"Volgens welingelichte bronnen heeft Persepolis FC zich namelijk in de strijd om Vaessen gemengd", schrijft VI-verslaggever Joost Blaauwhof. "De Iraanse topclub zou een lucratief contract klaar hebben liggen voor Vaessen", vervolgt de journalist, die daarna aanstipt dat de Instagram-pagina van Vaessen inmiddels volstroomt met reacties van Iraanse supporters.

Hoe Vaessen zelf tegenover de plotselinge inmenging vanuit Iran staat is niet bekend, maar de club is ook naar Europese maatstaven enorm, alleen al gezien het feit dat het Azadistadion waarin de club haar thuiswedstrijden afwerkt een capaciteit van 100.000 toeschouwers heeft. Een overstap naar de grootste club van Azië zou Vaessen een dusdanig bedrag op kunnen leveren, dat FC Groningen serieus moet vrezen dat het alsnog naast de keeper grijpt.

View publisher imprint