Bizar: Oranjeshirt van één speler niet te koop door ‘enorme aanvraag’ na eerste EK-duel | OneFootball

Bizar: Oranjeshirt van één speler niet te koop door ‘enorme aanvraag’ na eerste EK-duel | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·17 June 2024

Bizar: Oranjeshirt van één speler niet te koop door ‘enorme aanvraag’ na eerste EK-duel

Article image:Bizar: Oranjeshirt van één speler niet te koop door ‘enorme aanvraag’ na eerste EK-duel

Het is momenteel niet mogelijk om een Oranjeshirt van Wout Weghorst te bestellen in de webshop van de KNVB, zo weet NU.nl maandagmiddag te melden. Door de heldenrol, die Weghorst zondagmiddag namens het Nederlands elftal vertolkte tegen Polen, willen ontzettend veel mensen een shirtje van hem kopen.

Er is een ‘enorme aanvraag’ sinds de EK-wedstrijd van Oranje, waarin Weghorst in de slotfase voor de drie punten zorgde. De boomlange spits kwam negen minuten voor tijd in het veld en schoot amper twee minuten later de 2-1 tegen de touwen. Inmiddels zijn de shirts van Weghorst populairder dan die van Frenkie de Jong, die voorheen het meest verkocht werden.


OneFootball Videos


42 procent van alle spelersshirts die ná de eerste EK-wedstrijd van Oranje werden besteld, zijn met de naam van Weghorst achterop de rug. Dat weet Roland Heerkens, oprichter van het bedrijf achter Voetbalshop.nl en KNVBshop.nl: “Het gaat vooral om het uitshirt waar zondag in gespeeld werd", zegt hij. We willen kunnen garanderen dat mensen die een shirt bestellen dat voor de volgende wedstrijd, in dit geval vrijdag, thuis ontvangen”, gaat Heerkens verder.

View publisher imprint