Bizar incident in Brazilië: supportersbus van Cruzeiro in brand gezet, één supporter levend verbrand | OneFootball

Bizar incident in Brazilië: supportersbus van Cruzeiro in brand gezet, één supporter levend verbrand | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·27 October 2024

Bizar incident in Brazilië: supportersbus van Cruzeiro in brand gezet, één supporter levend verbrand

Article image:Bizar incident in Brazilië: supportersbus van Cruzeiro in brand gezet, één supporter levend verbrand

Een supportersbus van Cruzeiro is zondag in de brand gestoken door Mancha Verde, de belangrijkste supportersgroep van het rivaliserende Palmeiras. Hierbij raakten verschillende supporters gewond, één persoon kwam hierbij om het leven. Dat melden De Telegraaf en het Algemeen Dagblad.

De fans van Cruzeiro waren met de bus onderweg vanuit Curitiba, waar hun ploeg daags ervoor met 3-1 wist te winnen van Athletico. Op zondag werden de supporters in een hinderlaag gelokt op de Fernão Dias snelweg bij São Paulo. Daar werd de bus omsingeld door tientallen mannen met capuchons, vermoedelijk van de Palmeiras-supportersgroep Mancha Verde. Ze gooiden vuurwerk richting de bus, waardoor de bus vlam vatte. Ook werden er zelfgemaakte bommen gebruikt en lagen er spijkers op de weg om ervoor te zorgen dat de bus lek zou rijden.


OneFootball Videos


De gewelddadige actie van de Mancha Verde was er een met grote gevolgen: één persoon werd levend verbrand. Daarnaast liepen diverse andere supporters een trauma op, nadat ze op het hoofd waren geslagen met ijzeren staven. Uit beelden op social media blijkt dat supporters zelfs toen ze bewusteloos op de grond lagen, verder werden geslagen. Er zouden ook fans zijn neergeschoten.

Vermoedelijk een wraakactie van Palmeiras

In Brazilië wordt het supportersgeweld gezien als wraak van Mancha Verde voor een vergelijkbaar incident in 2022. Destijds onderschepten fans van Cruzeiro een bus van Palmeiras en werden er vier supporters neergeschoten. De voorzitter van toenmalige supportersorganisatie van São Paulo werd geslagen en ook toen zijn er verscheidene video’s gemaakt.

View publisher imprint