Bij Ajax getipte buitenspeler verrast en tekent bij FC Utrecht | OneFootball

Bij Ajax getipte buitenspeler verrast en tekent bij FC Utrecht | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 July 2024

Bij Ajax getipte buitenspeler verrast en tekent bij FC Utrecht

Article image:Bij Ajax getipte buitenspeler verrast en tekent bij FC Utrecht
Article image:Bij Ajax getipte buitenspeler verrast en tekent bij FC Utrecht

© IMAGO

FC Utrecht gaat zich op huurbasis versterken met Yoann Cathline, meldt Fabrizio Romano. De buitenspeler komt op huurbasis over van FC Lorient en kan aan het einde van het seizoen middels een koopoptie definitief overgenomen worden. Afgelopen seizoen was de Fransman al in de Eredivisie actief voor Almere City FC.


OneFootball Videos


De 21-jarige Fransman is van origine een aanvaller, maar werd in Almere vaak ingezet als linksback en linksmid. Desalniettemin maakte Cathline indruk bij de Zwarte Schapen: in 31 duels wist hij zes keer te scoren en vier assists te leveren. Het contract van de jeugdinternational bij Lorient, dat degradeerde naar de Ligue 2, loopt nog tot de zomer van 2027.

In maart liet Kees Luijckx nog blijken zeer gecharmeerd te zijn van Cathline. “Hij is gewoon heel gevaarlijk in de één tegen één. Hij kan versnellen, hij houdt de controle over zijn actie. Ze moeten hem echt vaker gaan zoeken, want dan is hij gevaarlijk. Ik vind het echt een interessante speler”, aldus de oud-speler van onder andere NAC Breda en Roda JC bij ESPN.

Cathline zou volgens de analist een versterking zijn voor Ajax. "Hij kan gewoon heel goed voetballen. Je kunt hem niet vergelijken met Borna Sosa, maar ik zou hem wel liever in mijn team hebben dan Sosa.” Luijckx stelde ook dat de rechtspoot 'niet veel minder of minimaal gelijk' is aan Couhaib Driouech. De Marokkaans jeugdinternational was afgelopen seizoen een van de uitblinkers bij Excelsior en maakte twee weken geleden de overstap naar PSV.

View publisher imprint