Besiktas komt met duidelijkheid naar Ajax over transfer Steven Berghuis | OneFootball

Besiktas komt met duidelijkheid naar Ajax over transfer Steven Berghuis | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·21 June 2024

Besiktas komt met duidelijkheid naar Ajax over transfer Steven Berghuis

Article image:Besiktas komt met duidelijkheid naar Ajax over transfer Steven Berghuis
Article image:Besiktas komt met duidelijkheid naar Ajax over transfer Steven Berghuis

© IMAGO

Steven Berghuis wordt al geruime tijd in verband gebracht met een transfer van Ajax naar Besiktas. Volgens Turkse media is er van een dergelijke overstap geen sprake en mikt de club van Giovanni van Bronckhorst op spelers uit een hoger segment. De 32-jarige aanvallende middenvelder annex buitenspeler meldde zich donderdag wel bij de Amsterdamse club, maar nam niet deel aan de eerste training. Waar de toekomst ligt van Berghuis is nog altijd onduidelijk.


OneFootball Videos


In de zomer van 2021 werd Berghuis door Ajax overgenomen van Feyenoord, waar hij tussen 2016 en 2019 120 wedstrijden onder Van Bronckhorst speelde. In de Johan Cruijff ArenA bekroonde hij zijn eerste seizoen met de titelwinst, maar daarna kwam de klad erin bij de Amsterdammers met afgelopen seizoen als dieptepunt. Berghuis kwam in totaal 29 keer in actie in het seizoen 2023/24 (8 goals, 10 assists). Door blessureleed moest de 46-voudig Nederlands international 14 wedstrijden missen.

In januari werd Berghuis al in verband gebracht met een overstap naar Besiktas en recentelijk zou de Turkse topclub de interesse nieuw leven in hebben geblazen. Dit had naar verluidt mede te maken met de komst van Van Bronckhorst. Volgens de laatste berichtgeving uit Turkije is het boek Berghuis gesloten bij Besiktas en is een dergelijke overstap totaal niet aan de orde.

Besiktas zou volgens bronnen rond de club op zijn naar 'betere namen dan Berghuis' en vol inzetten op de komst van een sterspeler voor de rechtsbuitenpositie. Door het vertrek van Rachid Ghezzal heeft de komst van een nieuwe aanvaller op de rechtervleugel topprioriteit. Eerder werd ook Ángel Di María genoemd als mogelijke versterking voor Besiktas.

Waar de toekomst van Berghuis ligt, is dus voorlopig nog onbekend. De spelmaker staat nog tot medio 2025 onder contract bij Ajax, dat hierdoor komende zomer een keuze moet maken. De Amsterdammers kunnen proberen de verbintenis van Berghuis te verlengen, waardoor hij niet verkocht hoeft te worden. Daarnaast kan Ajax er ook bewust voor kiezen om hem volgend jaar een transfervrij vertrek te gunnen indien men in de Johan Cruijff ArenA besluit hem niet te verkopen komende transferperiode.

View publisher imprint