Bayern onderhandelt tevergeefs en grijpt opnieuw naast nieuwe hoofdtrainer | OneFootball

Bayern onderhandelt tevergeefs en grijpt opnieuw naast nieuwe hoofdtrainer | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·16 May 2024

Bayern onderhandelt tevergeefs en grijpt opnieuw naast nieuwe hoofdtrainer

Article image:Bayern onderhandelt tevergeefs en grijpt opnieuw naast nieuwe hoofdtrainer
Article image:Bayern onderhandelt tevergeefs en grijpt opnieuw naast nieuwe hoofdtrainer

© IMAGO

Thomas Tuchel blijft bij zijn besluit om Bayern München na dit seizoen te verlaten, zo meldt de vijftigjarige oefenmeester vrijdagochtend tijdens een persconferentie. Eerder meldde Florian Plettenberg van Sky Deutschland dat de Duitse topclub de intentie had om toch langer met Tuchel door te gaan. De zoektocht van Bayern naar een nieuwe hoofdtrainer blijft door het besluit van de Duitse coach voortduren.


OneFootball Videos


Bayern zoekt al sinds februari naar een nieuwe trainer, maar kreeg verschillende afwijzingen te verwerken. Xabi Alonso gaf aan langer door te willen bij Bayer Leverkusen, Julian Nagelsmann verlengde zijn contract bij de Duitse bond en ook Ralf Rangnick besloot Bayern af te zeggen ten faveure van een langer verblijf bij het nationale elftal van Oostenrijk. Ook Unai Emery, Julen Lopetegui en Erik ten Hag bedankten. Een terugkeer van Hansi Flick is ook besproken, maar werd al bij voorbaat als niet ideaal gezien.

Intern was men het er over eens dat het langer behouden van Tuchel de beste optie is voor de Duitse topclub, die dit seizoen voor het eerst in elf jaar de landstitel niet wist binnen te slepen. De oefenmeester heeft echter aangegeven hier geen oren naar te hebben en blijft bij zijn besluit om de club te verlaten komende zomer. In februari werd nog bekendgemaakt dat de oefenmeester zijn tot medio 2025 lopende contract niet zou uitzitten.

"Dit is mijn laatste persconferentie als trainer van Bayern München", zei Tuchel, die wel met Bayern heeft onderhandeld. De coach wilde naar verluidt dat zijn contract werd verlengd tot medio 2026. "Er waren gesprekken, maar we konden geen akkoord bereiken. Dus de beslissing van februari blijft overeind."

De voormalig trainer van onder meer Chelsea en Paris Saint-Germain staat sinds maart 2023 voor de spelersgroep van Bayern, toen hij de ontslagen Nagelsmann opvolgde. Vorig seizoen behaalde Bayern met veel moeite op de laatste dag het landskampioenschap. Dit jaar wist der Rekordmeister geen beslag te leggen op de landstitel: Bayer Leverkusen ging voor het eerst in de clubgeschiedenis met het kampioenschap aan de haal. Bayern staat met nog een wedstrijd te gaan op de tweede plek en is verzekerd van Champions League-voetbal.

View publisher imprint