‘Bayern München optimistisch over komst Oranje-international, speler wil zelf graag naar München’ | OneFootball

‘Bayern München optimistisch over komst Oranje-international, speler wil zelf graag naar München’ | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FCUpdate

FCUpdate

·22 June 2024

‘Bayern München optimistisch over komst Oranje-international, speler wil zelf graag naar München’

Article image:‘Bayern München optimistisch over komst Oranje-international, speler wil zelf graag naar München’

Bayern München is optimistisch over de komst van Xavi Simons, zo schrijft Florian Plettenberg van het Duitse Sky. De jongeling speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor RB Leipzig en wist indruk te maken namens de Duitsers.

Waar Simons in Oranje nog geen verpletterende indruk achterlaat, deed hij het in het shirt van RB Leipzig afgelopen seizoen wel erg goed. Afgelopen jaargang kwam de huurling van Paris Saint-Germain in alle competities 43 keer in actie voor de Duitsers. Daarin was hij tien keer trefzeker en leverde hij vijftien assists.


OneFootball Videos


Met die cijfers heeft hij Bayern München overtuigd van zijn kunnen. De nummer drie van Duitsland is optimistisch over de moeizame onderhandelingen en krijgt positieve signalen van het management van de aanvaller. Simons heeft een goede relatie met Max Eberl, de sportief directeur van Bayern die hem vorige zomer nog naar Leipzig haalde, en wil graag naar München.

Op dit moment zou Der Rekordmeister inzetten op een huurdeal met een verplichte koopoptie. Toch is Bayern niet de enige gegadigde voor de Oranje-international. RB Leipzig heeft namelijk nog altijd goede hoop dat Simons ook volgend seizoen in het oosten van Duitsland zal spelen en zet in op een nieuwe huurdeal.

View publisher imprint