Barcelona vreest voor ongewenst scenario door 'kille' Frenkie de Jong | OneFootball

Barcelona vreest voor ongewenst scenario door 'kille' Frenkie de Jong | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·15 October 2024

Barcelona vreest voor ongewenst scenario door 'kille' Frenkie de Jong

Article image:Barcelona vreest voor ongewenst scenario door 'kille' Frenkie de Jong
Article image:Barcelona vreest voor ongewenst scenario door 'kille' Frenkie de Jong

© IMAGO

De clubleiding van Barcelona twijfelt zeer of Frenkie de Jong wel bereid is zijn contract te verlengen. De 27-jarige middenvelder ligt nog tot medio 2026 vast in Catalonië. De club heeft hem al een aanbod gedaan om die verbintenis te verlengen, maar daar is hij vooralsnog niet op ingegaan.


OneFootball Videos


De club wil in ieder geval graag langer door met De Jong, die wordt gezien als een speler met zeer goede technische en fysieke vaardigheden. Volgens Mundo Deportivo bespeurt Barcelona echter een zekere 'kilheid' bij de Nederlander. Sinds eind 2023 ligt er al een voorstel op tafel om zijn verblijf te verlengen. Daarin staat een salaris dat lager is dan wat De Jong momenteel krijgt, maar dat komt mede door het achterstallige salaris dat de spelverdeler ontvangt. De leiding van Barcelona vindt in ieder geval dat zij een aantrekkelijk voorstel heeft gedaan.

De situatie van De Jong is echter ook om andere redenen complex. Zijn contract is eerder vanuit de club gelekt en in de zomer van 2022 werd hij onder hevige druk gezet om naar het Manchester United van Erik ten Hag te gaan. Uiteindelijk besloot de 54-voudig international desondanks in Spanje te blijven. Sportief directeur Deco was toen nog niet in functie, maar is op de hoogte van wat er toen gebeurde.

Ook de kritiek die De Jong kreeg omdat hij vijf maanden uit de roulatie was door een enkelblessure, heeft hem pijn gedaan. De ex-Ajacied kwam onlangs met een uitgebreide verklaring waarin hij benadrukte dat de club hem nooit een operatie had aanbevolen. In plaats daarvan hebben de club en speler in samenspraak gekozen voor een conservatieve behandeling van zijn kwetsuur.

Gezien deze omstandigheden sluit Barça niet uit dat De Jong niet wil verlengen. Zodoende moet de club rekening houden met het 'ongewenste scenario' dat hij in de zomer van 2026 transfervrij vertrekt en de club niets terugziet van de betaalde transfersom. Barcelona betaalde in de zomer van 2019 75 miljoen euro plus 11 miljoen euro aan bonussen om de rechtspoot van Ajax over te nemen. Mocht De Jong niet voor volgende zomer zijn contract verlengen, dan wordt het realiseren van een transfer van de spelverdeler prioriteit. Als De Jong niet voor een contractverlenging kiest, is bovendien het risico aanwezig dat trainer Hansi Flick hem minder zal gebruiken.

View publisher imprint