Barcelona klaar met Frenkie de Jong door radiostile na aanbieding | OneFootball

Barcelona klaar met Frenkie de Jong door radiostile na aanbieding | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·8 September 2024

Barcelona klaar met Frenkie de Jong door radiostile na aanbieding

Article image:Barcelona klaar met Frenkie de Jong door radiostile na aanbieding
Article image:Barcelona klaar met Frenkie de Jong door radiostile na aanbieding

© IMAGO

Barcelona wacht nog altijd op duidelijkheid van Frenkie de Jong en lijkt klaar te zijn met wachten, zo meldt Mundo Deportivo. De 27-jarige middenvelder heeft nog een contract tot medio 2026, maar maakt geen haast om te onderhandelen over een nieuwe verbintenis bij de Spaanse topclub. Ondertussen kijkt Barcelona naar alternatieven, waarvoor Joshua Kimmich van Bayern München in beeld is.


OneFootball Videos


Vijf jaar geleden betaalde Barcelona liefst 86 miljoen euro aan Ajax voor de diensten van De Jong, die daarmee de duurste Nederlandse speler aller tijden werd. Een jaar na zijn komst in Camp Nou zette hij al zijn handtekening onder een nieuw contract waardoor hij tot medio 2026 vast kwam te liggen bij de Spaanse topclub. Inmiddels komt het einde van de verbintenis in zicht en wil Barcelona om tafel.

Volgens Mundo Deportivo heeft de clubleiding van Barcelona diverse aanbiedingen neergelegd bij De Jong, die daar vooralsnog niet op is ingegaan. "Dit zorgt nog steeds voor verwarring bij de directie van de club", schrijft Sergi Solé. "Dit vormt ook een extra reden om op zoek te gaan naar alternatieven."

De Jong zou in november een aanbieding van Barcelona hebben ontvangen, maar heeft daar naar verluidt nog niet op gereageerd. "Alles blijft hetzelfde ondanks dat hij naar eigen zeggen gelukkig is bij Barcelona", aldus Solé. "Maar als hij niet voor volgend jaar zomer verlengt, kiest Barcelona er mogelijk voor om hem te verkopen zodat een gratis vertrek wordt voorkomen."

Kimmich wordt genoemd als alternatief voor De Jong, die momenteel nog steeds langs de kant staat met een enkelblessure. De 29-jarige Duitser beschikt over een aflopende verbintenis, waardoor hij voor Barcelona een interessante optie is. De Catalanen moeten het door hun financiële situaties voornamelijk hebben van transfervrije spelers.

View publisher imprint