Barcelona kan peperdure fout voorkomen met komst van Oranje-plaaggeest | OneFootball

Barcelona kan peperdure fout voorkomen met komst van Oranje-plaaggeest | OneFootball

In partnership with

Yahoo sports
Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·25 September 2024

Barcelona kan peperdure fout voorkomen met komst van Oranje-plaaggeest

Article image:Barcelona kan peperdure fout voorkomen met komst van Oranje-plaaggeest
Article image:Barcelona kan peperdure fout voorkomen met komst van Oranje-plaaggeest

© IMAGO

Barcelona is druk bezig in zijn zoektocht naar een vervanger voor Marc-André ter Stegen, die zondag ernstig geblesseerd raakte en het gehele seizoen uit de roulatie ligt. Voor de korte termijn is Wojciech Szczęsny gepolst door de Spaanse topclub. Voor de lange termijn heeft Barcelona volgens Mundo Deportivo Diogo Costa op het oog. Volgens de data van SciSports zijn er echter betere opties voor de Catalanen om Ter Stegen te vervangen.


OneFootball Videos


Voor Ter Stegen sloeg zondagavond tegen Villarreal het noodlot toe. De 32-jarige doelman van Barcelona raakte vlak voor rust geblesseerd aan zijn knie en het ziet er naar uit dat trainer Hansi Flick de onomstreden goalie het gehele seizoen moet missen. Iñaki Peña verving afgelopen weekend Ter Stegen, maar Barcelona is inmiddels op zoek naar een nieuwe doelman.

Diverse namen passeerden de revue, waaronder de Keylor Navas. De Costa Ricaan kwam in het verleden jarenlang uit voor aartsrivaal Real Madrid, maar gaf te kennen open te staan voor een dienstverband bij Barcelona. Volgens Mundo Deportivo heeft de voorkeur van de Spaanse topclub echter Szczęsny, die na zijn vertrek bij Juventus zijn voetbalpensioen aankondigde. Barcelona hoopt de Pool te kunnen overtuigen om zijn handschoenen weer op te pakken.

Op de lange termijn zoekt Barcelona ook naar oplossing voor de vervanging van Ter Stegen, gezien zijn leeftijd. Peña is naar verluidt te licht bevonden en daarom is Diogo Costa van Porto in beeld. De 25-jarige Portugees schitterde op het EK en in dienst van de Portugese topclub, dat afgelopen zomer een vraagprijs van liefst 75 miljoen euro hanteerde. Het is maar de vraag of Barcelona een dergelijk bedrag op tafel kan en wil leggen.

Volgens de data van SciSports zijn er betere opties voor Barcelona. Zo bleek uit een eerdere analyse dat Bart Verbruggen een goede opvolger zou zijn voor Ter Stegen, daar hij ook met zijn 22 jaar nog veel potentie heeft. Een andere optie is ook Emiliano Martínez van Aston Villa, die met een Skill van 76,1 dichter in de buurt van Ter Stegen (79,7) komt dan Diogo Costa (71,1).

Daarnaast is Martínez met een similarity van 100 procent ook een betere vervanger voor Ter Stegen dan Costa. Zowel de Argentijnse goalie als de Duitser wordt door het data-analysebureau omschreven als Ball Playing Keeper en worden vaak betrokken in de opbouw. Martinez en Ter Stegen worden daarnaast ook getypeerd als Sweeper Keeper, waarbij ze verdedigende actie ver van de doellijn uitvoeren en het spel verleggen met crosspasses.

Voor Martínez lijkt Barcelona met een Club Fit van 84 volgens de Career Advice Tool ook een uitstekende vervolgstap in zijn carrière. Het uitzicht op speeltijd is redelijk en met de afwezigheid van Ter Stegen zal hij niet verlegen zitten om speelminuten. Daarnaast past de 32-jarige doelman ook uitstekend in de speelwijze van Flick en is hij ook een goedkopere optie dan Diogo Costa.

UITGELICHT

De Career Advice Tool berekent op basis van data in hoeverre speler en club bij elkaar passen. Deze inschatting komt voort uit onder meer de verwachte transferwaarde (ETV), speelstijl, het niveau en het geprojecteerde potentieel van de speler. Diverse factoren als mogelijkheid tot ontwikkeling, kansen op speeltijd, de speelstijl en formatie van de club, zijn van invloed op de uitkomst.

In hoeverre Aston Villa mee zou willen werken aan het vertrek van Martínez is onbekend. De Engelse subtopper nam de sluitpost vier jaar geleden voor ruim zeventien miljoen euro over van Arsenal, waar hij zich in 2010 bij de jeugdopleiding voegde. De Estimated Transfer Value (ETV) van Martínez bedraagt momenteel 34,8 miljoen euro, nadat hij vorige maand zijn handtekening zette onder een nieuw vijfjarig contract.

View publisher imprint