Barcelona droomt van komst Bernardo Silva na deal van 1,2 miljard euro | OneFootball

Barcelona droomt van komst Bernardo Silva na deal van 1,2 miljard euro | OneFootball

Icon: FootballTransfers.com

FootballTransfers.com

·24 April 2024

Barcelona droomt van komst Bernardo Silva na deal van 1,2 miljard euro

Article image:Barcelona droomt van komst Bernardo Silva na deal van 1,2 miljard euro
Article image:Barcelona droomt van komst Bernardo Silva na deal van 1,2 miljard euro

© IMAGO

Barcelona gaat komende zomer vol voor de komst van Bernardo Silva van Manchester City. De middenvelder staat al meerdere jaren op het verlanglijstje van de Spaanse topclub, maar komende zomer moet het er dan toch echt van gaan komen. Silva prijkt woensdag dan ook groot op de voorpagina’s van Sport en Mundo Deportivo.


OneFootball Videos


Na jaren van financiële problemen, lijkt Barcelona weer vooruit te kunnen kijken. Grootste reden hiervan is de nieuwe verbintenis met shirtsponsor Nike, dat de komende tien jaar aan de club verbonden blijft. Opbrengsten: een slordige 1,2 miljard euro voor de club. Mede door deze inkomsten hoopt Barcelona onder de verscherpte toezicht van LaLiga uit te kunnen komen en zodoende weer te kunnen investeren in nieuwe spelers.

De komst van Silva heeft daarbij topprioriteit. De middenvelder heeft zelf in het verleden al meerdere malen aangegeven open te staan voor een overstap naar Barcelona, maar tot op heden kwam het er niet van. De 29-jarige Portugees speelt al sinds 2017 voor Manchester City, dat hem destijds voor vijftig miljoen euro overnam van AS Monaco. Sindsdien staat de teller voor Silva op liefst 348 wedstrijden in dienst van the Citizens, waarmee hij onder meer de Champions League en Premier League won.

Om de komst van Silva te bezegelen, moet Barcelona voldoen aan de gelimiteerde transfersom van 58 miljoen euro, die in het contract van de Portugees staat. Bijkomend voordeel aan de mogelijke komst van Silva, is dat het eventueel Xavi Hernández kan overtuigen van een langer verblijf. De Spaanse oefenmeester gaf eerder dit seizoen aan te willen vertrekken na dit jaargang, maar volgens verschillende media zou Xavi toch openstaan voor een langer verblijf.

View publisher imprint